Narancsos zselé torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 3 db tojás
  • 100 g cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 200 g liszt

Töltelék:

  • 3 narancs
  • 3 mandarin
  • 150 g ananász
  • 150 g banán

Krém:

  • 50 g zselatin
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 900 g tejföl, sovány
  • 200 g cukor (csökkenthető a mennyiség, ízlés szerint)

Elkészítése:

A zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük rajta, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni.

A tésztához robotgéppel keverjük össze a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztben elkevert szódabikarbónát.

Zsírpapírral bélelt, kivajazott, lisztezett tepsiben süssük előmelegített sütőben 180 °C hőmérsékleten 15 percig (tűpróba).

A kihűlt tésztát vágjuk 1,5 x 1,5 cm-es kockákra.

A narancsot vágjuk szeletekre, az ananászt és a banánt kockákra, a mandarint bontsuk gerezdekre.

A tejfölt keverjük robotgéppel oldódásig a cukorral és a vaníliával, majd keverjük el a zselatinnal.

Kerek tortaforma alját, oldalát béleljük ki gyümölcsökkel

Szórjuk bele a tésztakockák és a gyümölcsdarabok felét, öntsünk rá, hogy ellepje a tejfölös krémből, majd ismét tészta, gyümölcs, krém.

Fedjük le folpackkal, és tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe