Narancskrémes mézeskalács torta recept
Hozzávalók
A piskótához:
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 125 gramm cukor
- 125 gramm liszt
- 10 gramm sütőpor
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 0,5 dl étolaj
- 0,5 dl víz
A narancskrémhez:
- 400 ml 100%-os narancslé
- 100 gramm cukor
- 60 gramm vaníliás pudingpor
- 90 gramm hideg vaj
A díszítéshez:
- mézeskalács figurák
Piskóta elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket, majd átszitálva a nedves alaphoz adjuk. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot, ügyelve, hogy ne törjük össze.
A tésztát egy 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük, amelynek csak az alját béleljük ki sütőpapírral. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50–60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, vágjuk 3 vagy 4 egyenlő lapra.
Narancskrém elkészítése
Egy lábasban a narancsléhez hozzákeverjük a cukrot és a pudingport, majd közepes lángon folyamatos keverés mellett puding állagúra főzzük. Amint besűrűsödött, azonnal lehúzzuk a tűzről, és folpackkal letakarva teljesen kihűtjük – így nem bőrösödik meg a teteje.
Amikor kihűlt, a robotgép üstjébe tesszük, és újra simára keverjük. Kis adagokban hozzáadjuk a hideg, apróra kockázott vajat, és habosra keverjük. Fontos, hogy a vaj és a puding azonos hőmérsékletű legyen, így tudjuk egyneművé dolgozni a krémet, elkerülve a kicsapódást vagy csomósodást.
Torta összeállítása és díszítése
A piskótalapokat megkenjük a krémmel, és egymásra rétegezzük. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét egy vékony rétegben. A maradék narancskrémet habzsákba töltjük, sima csővel ellátva, és kis halmokat nyomunk a torta tetejére. Akár tejszínhabot is tehetünk a krém mellé díszítésnek.
Végül ízlésesen elrendezett mézeskalácsokkal díszítjük a tortát – ezzel ünnepi hangulatot adhatunk neki.
Tortaforma mérete: 18 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










