Mézes-fahéjas almatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 400 g liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 3 ek cukor
- 3 ek tejföl
- 2-3 ek hideg víz
- csipet só
- 0,5 csomag sütőpor
A töltelékhez
- 80 dkg hámozott, darabokra vágott alma
- 1 citrom
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek méz
- 1 cs főzős, vaníliás pudingpor
- 3 ek sűrű sárgabaracklekvár
A tetejére:
- 1 ek baracklekvár
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Az almát apróbb kockákra vágjuk, feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt héját és az őrölt fahéjat.
Amikor kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és a lekvárt.
A tortaformát kibéleljük sütőzsírpapírral, a tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába, hogy a forma tetejéig érjen a tészta.
Beleöntjük a kihűlt almát és a tetejét befedjük a maradék tésztával, ízlés szerint díszíthetjük.
Hézagosan fedjük be, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon.
190 fokra melegített sütőben 40 percig sütöttem, a sütés félidejében a tetejét letakartam alufóliával.
A megsült torta tetejét még forrón lekvárral lekenjük. A formában hűtjük ki, ha kihűlt, levehetjük a kapcsos részt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »