Meggyes-gesztenyés torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kakaós piskóta
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kakaó
- 1 teáskanál vanília aroma
- 15 dkg meggy
Sima piskóta
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 1 teás kanál vanília aroma
- 10 dkg meggy
Meggyes krém:
- 4 dl meggy lé
- 1 csomag vaníliás puding
- 10 dkg cukor
Gesztenyés krém:
- 1 cs. vaníliás puding
- 4 dl tej
- 30 dkg gesztenye
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
A tetejére:
- 40 dkg meggy
- 2 piros tortazselé
Elkészítése:
A csokis piskótához a tojásokat szétválasszuk és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és vanília aromát.
A lisztet a kakaóval elkeverjük és apránként a tojásos masszához adjuk.
A meggyet kevés liszttel összeforgatjuk, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a piskóta aljára és ezt is az előzőekhez adjuk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük a piskótát.
A sima piskótánál is ugyanúgy járunk el mint a kakaósnál. Ezt viszont kisebb tortaformában sütjük meg.
A meggyes krémhez a pudingporból a cukorból és a meggyléből sűrű krémet főzünk. Hagyjuk kihűlni.
A gesztenyés krémhez a tejből cukorból és vaníliás pudingból pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlt. Majd ezután hozzákeverjük a gesztenyét és vajat.
Összeállítjuk a tortát. A csokis piskótáról leszedjük a sütőpapírt és visszahelyezzük a tortaformába és megkenjük a meggyes krémmel. Majd a közepére helyezzük a kisebb piskótát.
A szélét körbe feltöltjük a gesztenyés krémmel majd egész meggyet teszünk tetejére amit 2 cs piros tortazselével öntünk le.
Tipp:
Különleges desszert, különleges alkalmakra! :)
Saját recept.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »