Meggyes-gesztenyés torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kakaós piskóta
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kakaó
- 1 teáskanál vanília aroma
- 15 dkg meggy
Sima piskóta
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- 1 teás kanál vanília aroma
- 10 dkg meggy
Meggyes krém:
- 4 dl meggy lé
- 1 csomag vaníliás puding
- 10 dkg cukor
Gesztenyés krém:
- 1 cs. vaníliás puding
- 4 dl tej
- 30 dkg gesztenye
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
A tetejére:
- 40 dkg meggy
- 2 piros tortazselé
Elkészítése:
A csokis piskótához a tojásokat szétválasszuk és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és vanília aromát.
A lisztet a kakaóval elkeverjük és apránként a tojásos masszához adjuk.
A meggyet kevés liszttel összeforgatjuk, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a piskóta aljára és ezt is az előzőekhez adjuk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük a piskótát.
A sima piskótánál is ugyanúgy járunk el mint a kakaósnál. Ezt viszont kisebb tortaformában sütjük meg.
A meggyes krémhez a pudingporból a cukorból és a meggyléből sűrű krémet főzünk. Hagyjuk kihűlni.
A gesztenyés krémhez a tejből cukorból és vaníliás pudingból pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlt. Majd ezután hozzákeverjük a gesztenyét és vajat.
Összeállítjuk a tortát. A csokis piskótáról leszedjük a sütőpapírt és visszahelyezzük a tortaformába és megkenjük a meggyes krémmel. Majd a közepére helyezzük a kisebb piskótát.
A szélét körbe feltöltjük a gesztenyés krémmel majd egész meggyet teszünk tetejére amit 2 cs piros tortazselével öntünk le.
Tipp:
Különleges desszert, különleges alkalmakra! :)
Saját recept.