Meggyes-gesztenyés torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Kakaós piskóta

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg kakaó
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 15 dkg meggy

Sima piskóta

  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 teás kanál vanília aroma
  • 10 dkg meggy

Meggyes krém:

  • 4 dl meggy lé
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 10 dkg cukor

Gesztenyés krém:

  • 1 cs. vaníliás puding
  • 4 dl tej
  • 30 dkg gesztenye
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj

A tetejére:

  • 40 dkg meggy
  • 2 piros tortazselé

Elkészítése:

A csokis piskótához a tojásokat szétválasszuk és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és vanília aromát.

A lisztet a kakaóval elkeverjük és apránként a tojásos masszához adjuk.

A meggyet kevés liszttel összeforgatjuk, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a piskóta aljára és ezt is az előzőekhez adjuk.

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük a piskótát.

A sima piskótánál is ugyanúgy járunk el mint a kakaósnál. Ezt viszont kisebb tortaformában sütjük meg.

A meggyes krémhez a pudingporból a cukorból és a meggyléből sűrű krémet főzünk. Hagyjuk kihűlni.

A gesztenyés krémhez a tejből cukorból és vaníliás pudingból pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlt. Majd ezután hozzákeverjük a gesztenyét és vajat.

Összeállítjuk a tortát. A csokis piskótáról leszedjük a sütőpapírt és visszahelyezzük a tortaformába és megkenjük a meggyes krémmel. Majd a közepére helyezzük a kisebb piskótát.

A szélét körbe feltöltjük a gesztenyés krémmel majd egész meggyet teszünk tetejére amit 2 cs piros tortazselével öntünk le.

Tipp:

Különleges desszert, különleges alkalmakra! :)
Saját recept.