Hozzávalók:
Kakaós piskóta
Sima piskóta
Meggyes krém:
Gesztenyés krém:
A tetejére:
Elkészítése:
A csokis piskótához a tojásokat szétválasszuk és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és vanília aromát.
A lisztet a kakaóval elkeverjük és apránként a tojásos masszához adjuk.
A meggyet kevés liszttel összeforgatjuk, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a piskóta aljára és ezt is az előzőekhez adjuk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük a piskótát.
A sima piskótánál is ugyanúgy járunk el mint a kakaósnál. Ezt viszont kisebb tortaformában sütjük meg.
A meggyes krémhez a pudingporból a cukorból és a meggyléből sűrű krémet főzünk. Hagyjuk kihűlni.
A gesztenyés krémhez a tejből cukorból és vaníliás pudingból pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlt. Majd ezután hozzákeverjük a gesztenyét és vajat.
Összeállítjuk a tortát. A csokis piskótáról leszedjük a sütőpapírt és visszahelyezzük a tortaformába és megkenjük a meggyes krémmel. Majd a közepére helyezzük a kisebb piskótát.
A szélét körbe feltöltjük a gesztenyés krémmel majd egész meggyet teszünk tetejére amit 2 cs piros tortazselével öntünk le.
Különleges desszert, különleges alkalmakra! :)
Saját recept.