Mascarponés málnatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 160 g cukor
- 200 g liszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 500 g fagyasztott málna
- 20 g zselatin
- 500 ml habtejszín
- 200 g porcukor
- 250 g mascarpone
Díszítéshez
- szeder, málna, áfonya, virágok ízlés szerint
Elkészítése:
Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
A lisztet és a sütőport elkeverjük és apránként a tojássárgájához adjuk, egynemű masszává keverjük. A tojásfehérje habot részletekben hozzáadjuk a tojássárgás masszához és a tál alja felől, körkörös mozdulatokkal óvatosan elkeverjük, hogy a hab ne törjön össze.
24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a piskótatésztát beleöntjük, majd elegyengetjük.
Előmelegített sütőben 175 fokon kb 30 percig, tűpróbáig sütjük.
A megsült piskótát kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg a piskóta kihűl elkészítjük a málnás krémet. A fagyasztott málnát kiolvasztjuk és szűrőn lecsepegtetjük. A tejszínt habbá verjük, majd mikor már majdnem teljesen kész, akkor hozzáadjuk a mascarponét és a lecsepegtetett málnát. Ha elkevertük hozzáadjuk a cukrot. A zselatint egy kevés vízben elkeverjük, mikróban felmelegítjük, majd, ha picit langyosság hűlt, a krémhez keverjük.
A piskótát három egyenlő lapra vágjuk. A tortaforma alját levesszük és egy tálcára tesszük a forma oldalát. Azért nem hagyom rajta a forma alját, mert így egyből arra tálcára kerül a tortám, amin tálalni szeretném és nem kell majd a kész tortával zsonglőrködnöm, mikor elkészül. Kibéleljük sütőpapírral a forma oldalát, majd beletesszük az első tortalapot. Ráhalmozzuk a krém 1/3 részét, elegyengetjük, majd rátesszük a következő tortalapot, újabb réteg krém, majd az utolsó tortalap. A megmarad krémből annyit teszünk a torta tetejére, hogy szépen elfedje az utolsó piskótát.
1-2 órára hűtőbe tesszük, míg a krém szépen megdermed.
Ezután jöhet a díszítés. A tortáról levesszük a tortaformát és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A megmaradt málnás krémmel tetszőlegesen díszítjük. Én a képen szederrel, áfonyával és sóvirággal díszítettem, de számtalan variáció lehetséges. Ha szépen sikerül a rétegezés, akkor az oldalát nem mindig szoktam krémmel bekenni, hiszen a nude torták igen kedveltek manapság.
Kellemes időtöltést kívánok az elkészítéséhez és örömteli pillanatokat az elfogyasztásához!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »