Mascarponés málnatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 160 g cukor
- 200 g liszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 500 g fagyasztott málna
- 20 g zselatin
- 500 ml habtejszín
- 200 g porcukor
- 250 g mascarpone
Díszítéshez
- szeder, málna, áfonya, virágok ízlés szerint
Elkészítése:
Először elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
A lisztet és a sütőport elkeverjük és apránként a tojássárgájához adjuk, egynemű masszává keverjük. A tojásfehérje habot részletekben hozzáadjuk a tojássárgás masszához és a tál alja felől, körkörös mozdulatokkal óvatosan elkeverjük, hogy a hab ne törjön össze.
24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a piskótatésztát beleöntjük, majd elegyengetjük.
Előmelegített sütőben 175 fokon kb 30 percig, tűpróbáig sütjük.
A megsült piskótát kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg a piskóta kihűl elkészítjük a málnás krémet. A fagyasztott málnát kiolvasztjuk és szűrőn lecsepegtetjük. A tejszínt habbá verjük, majd mikor már majdnem teljesen kész, akkor hozzáadjuk a mascarponét és a lecsepegtetett málnát. Ha elkevertük hozzáadjuk a cukrot. A zselatint egy kevés vízben elkeverjük, mikróban felmelegítjük, majd, ha picit langyosság hűlt, a krémhez keverjük.
A piskótát három egyenlő lapra vágjuk. A tortaforma alját levesszük és egy tálcára tesszük a forma oldalát. Azért nem hagyom rajta a forma alját, mert így egyből arra tálcára kerül a tortám, amin tálalni szeretném és nem kell majd a kész tortával zsonglőrködnöm, mikor elkészül. Kibéleljük sütőpapírral a forma oldalát, majd beletesszük az első tortalapot. Ráhalmozzuk a krém 1/3 részét, elegyengetjük, majd rátesszük a következő tortalapot, újabb réteg krém, majd az utolsó tortalap. A megmarad krémből annyit teszünk a torta tetejére, hogy szépen elfedje az utolsó piskótát.
1-2 órára hűtőbe tesszük, míg a krém szépen megdermed.
Ezután jöhet a díszítés. A tortáról levesszük a tortaformát és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A megmaradt málnás krémmel tetszőlegesen díszítjük. Én a képen szederrel, áfonyával és sóvirággal díszítettem, de számtalan variáció lehetséges. Ha szépen sikerül a rétegezés, akkor az oldalát nem mindig szoktam krémmel bekenni, hiszen a nude torták igen kedveltek manapság.
Kellemes időtöltést kívánok az elkészítéséhez és örömteli pillanatokat az elfogyasztásához!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »