Mákos guba torta madártej krémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók: ( 26 cm-es kapcsos formához)
- 12 db vajas kifli /nekem elég volt 10 db/
- 1 liter tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor ( nálam nyírfacukor)
- 15 dkg darált mák
- 1 nagyobb citrom reszelt héja
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 10 dkg mazsola ( opcionális )
Krém :
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10-15 dkg cukor ( nálam fruktóz)
- 6 dl tej
- 20 dkg vaj
Tetejére :
- 3 dl tejszínhab
- 1 evőkanál porcukor ( nálam por nyírfacukor)
- 1 csomag zselatinfix
- kevés szemes mák díszíteni
Elkészítése:
Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, és belekeverjük az őrölt szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük
Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit míg a kifli felveszi a folyadékot. Egy 24 cm-es /én 26 cm-et használtam/ kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és ebbe belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, vaníliával és a pudingporral, majd a forró tejhez adjuk, úgy hogy először egy kis merőkanállal belekeverünk a hőkiegyenlítés miatt és utána öntjük az egészet a tejhez, majd sűrűre főzzük.
Megvárjuk míg kihűl, majd 20 dkg vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük mielőtt a habot rányomjuk a tetejére.
A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfix-el, habzsákba rakjuk és halmokat nyomunk a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk szemes mákkal.
Tipp:
Ezt a receptet a Mariannkonyha blogján fedeztem fel és boldog vagyok, mert úgy tökéletes, ahogy van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









