Mákos guba torta madártej krémmel recept
Hozzávalók: ( 26 cm-es kapcsos formához)
- 12 db vajas kifli /nekem elég volt 10 db/
- 1 liter tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor ( nálam nyírfacukor)
- 15 dkg darált mák
- 1 nagyobb citrom reszelt héja
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 10 dkg mazsola ( opcionális )
Krém :
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10-15 dkg cukor ( nálam fruktóz)
- 6 dl tej
- 20 dkg vaj
Tetejére :
- 3 dl tejszínhab
- 1 evőkanál porcukor ( nálam por nyírfacukor)
- 1 csomag zselatinfix
- kevés szemes mák díszíteni
Elkészítése:
Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, és belekeverjük az őrölt szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük
Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit míg a kifli felveszi a folyadékot. Egy 24 cm-es /én 26 cm-et használtam/ kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és ebbe belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, vaníliával és a pudingporral, majd a forró tejhez adjuk, úgy hogy először egy kis merőkanállal belekeverünk a hőkiegyenlítés miatt és utána öntjük az egészet a tejhez, majd sűrűre főzzük.
Megvárjuk míg kihűl, majd 20 dkg vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük mielőtt a habot rányomjuk a tetejére.
A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfix-el, habzsákba rakjuk és halmokat nyomunk a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk szemes mákkal.
Tipp:
Ezt a receptet a Mariannkonyha blogján fedeztem fel és boldog vagyok, mert úgy tökéletes, ahogy van.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »