Máglyarakás torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
- 6 db kifli felkarikázva
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg darált dió
- 60 dkg alma savanykás
- 10 evőkanál sárgabarack lekvár
- 10 dkg cukor
- 6 dkg barnacukor
- 2 teáskanál fahéj
- 5 dkg vaj
- 3 cl rum vagy aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- csipet só
- a fehérjéhez 2 evőkanál lekvár
A formához:
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kifliket felkarikázzuk vastagabb karikára, az almákat tisztítás kis kicsi kockára vágjuk.
Egy 26 cm átmérőjű torta formát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk.
A tejet a barnacukorral és a vaníliás cukorral megmelegítjük, de nem forraljuk fel. Belerakjuk a citrom és a narancs reszelt héját és a rumot. A tojások sárgáját habosra keverjük, majd állandó keveréssel hozzáöntjük a tejet és jól összekeverjük.
A felkarikázott kifliket egy tálba rakjuk és meglocsoljuk a tejjel és óvatosan összekeverjük, majd állni hagyjuk.
A vajon megpároljuk az almát cukorral és fahéjjal.
A tortaformába kanalazzuk a meglocsolt kifliket, eligazítjuk, majd megkenjük lekvárral. A lekvár tetejét megszórjuk darált dióval úgy, hogy teljesen befedje. A dió tetejére ráhalmozzuk a megpárolt almát és elsimítjuk. 180 fokos, előmelegített sütőbe toljuk 25 percre.
Amíg sül a máglyarakás alapja, addig felverjük a tojásfehérjét cukorral kemény habbá. A habba beleforgatunk evőkanál kikevert sárgabarack lekvárt.
Kivesszük a sütőből a máglyarakást és a tetejére tesszük a habot és elsimítjuk, majd felhúzzuk mintha lángnyelvek lennének.
Visszatoljuk a sütőbe, visszavesszük a hőt 150 fokra 20-25 percig szárítjuk a habot. Ha a habba baracklekvár van akkor barnábbra sül.
Ha megsült, akkor kivesszük és rácson langyosra hűtjük, mert különbem nem lehet szépen szeletelni.
Tortaformában készített máglyarakást sokkal szebben lehet szeletelni, mint ha tepsiben sült volna.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »