Máglyarakás torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
- 6 db kifli felkarikázva
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg darált dió
- 60 dkg alma savanykás
- 10 evőkanál sárgabarack lekvár
- 10 dkg cukor
- 6 dkg barnacukor
- 2 teáskanál fahéj
- 5 dkg vaj
- 3 cl rum vagy aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- csipet só
- a fehérjéhez 2 evőkanál lekvár
A formához:
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kifliket felkarikázzuk vastagabb karikára, az almákat tisztítás kis kicsi kockára vágjuk.
Egy 26 cm átmérőjű torta formát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk.
A tejet a barnacukorral és a vaníliás cukorral megmelegítjük, de nem forraljuk fel. Belerakjuk a citrom és a narancs reszelt héját és a rumot. A tojások sárgáját habosra keverjük, majd állandó keveréssel hozzáöntjük a tejet és jól összekeverjük.
A felkarikázott kifliket egy tálba rakjuk és meglocsoljuk a tejjel és óvatosan összekeverjük, majd állni hagyjuk.
A vajon megpároljuk az almát cukorral és fahéjjal.
A tortaformába kanalazzuk a meglocsolt kifliket, eligazítjuk, majd megkenjük lekvárral. A lekvár tetejét megszórjuk darált dióval úgy, hogy teljesen befedje. A dió tetejére ráhalmozzuk a megpárolt almát és elsimítjuk. 180 fokos, előmelegített sütőbe toljuk 25 percre.
Amíg sül a máglyarakás alapja, addig felverjük a tojásfehérjét cukorral kemény habbá. A habba beleforgatunk evőkanál kikevert sárgabarack lekvárt.
Kivesszük a sütőből a máglyarakást és a tetejére tesszük a habot és elsimítjuk, majd felhúzzuk mintha lángnyelvek lennének.
Visszatoljuk a sütőbe, visszavesszük a hőt 150 fokra 20-25 percig szárítjuk a habot. Ha a habba baracklekvár van akkor barnábbra sül.
Ha megsült, akkor kivesszük és rácson langyosra hűtjük, mert különbem nem lehet szépen szeletelni.
Tortaformában készített máglyarakást sokkal szebben lehet szeletelni, mint ha tepsiben sült volna.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »