Madártej torta totuval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24-26 cm átmérőjű formához:
A tésztához:
- 20-22 dkg cukormentes zabkeksz
- 6 dkg tejmentes margarin
A krémhez:
- 50 dkg totu
- 40 dkg totukrém
- 5 dl totu folyékonyan
- 25 dkg eritrit vagy xilit
- 9 dkg étkezési keményítő
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy vaníliakivonat
Elkészítése:
Kibélelünk egy 24-26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral.
A zabkekszet ledaráljuk. A margarin felolvasztjuk és összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaformába belenyomkodjuk egyenletesen úgy, hogy pereme is legyen.
Ezután egy darab sütőpapírt összegyűrünk, beleterítjük a formába és a sütőpapírra pl: száraz babot vagy rizst teszünk (ez azért kell, hogy a tortaforma szélén is ottmaradjon a tészta az elősütés során).
Ezután 190°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb 10-12 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből kivesszük a száraz babot vagy rizst tartalmazó sütőpapírt.
A krémhez az összetevőket összemérjük és botmixerrel egyneműsítjük, majd a kisült tésztára öntjük és visszatesszük a 190°C-os sütőbe. 90-100 perc alatt készre sütjük.
A sütés félidejében pl baracklekvárral díszíthetjük a tortánk tetejét. Az utolsó fél órában takarjuk le alufóliával a torta tetejét, hogy ne süljön túl sötétre.
Ha letelt a sütési idő, vegyük ki a sütőből és várjuk meg hogy teljesen kihűljön, ezután vágjuk körbe a karikát, így le tudjuk venni a kapcsos tortaformát és szeletelhetjük.
Önmagában vagy lekvárral, friss gyümölccsel tálalható.
Tipp:
Egy könnyen elkészíthető és isteni finom cukor és tejmentes torta!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »