Madártej torta totuval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24-26 cm átmérőjű formához:
A tésztához:
- 20-22 dkg cukormentes zabkeksz
- 6 dkg tejmentes margarin
A krémhez:
- 50 dkg totu
- 40 dkg totukrém
- 5 dl totu folyékonyan
- 25 dkg eritrit vagy xilit
- 9 dkg étkezési keményítő
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy vaníliakivonat
Elkészítése:
Kibélelünk egy 24-26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral.
A zabkekszet ledaráljuk. A margarin felolvasztjuk és összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaformába belenyomkodjuk egyenletesen úgy, hogy pereme is legyen.
Ezután egy darab sütőpapírt összegyűrünk, beleterítjük a formába és a sütőpapírra pl: száraz babot vagy rizst teszünk (ez azért kell, hogy a tortaforma szélén is ottmaradjon a tészta az elősütés során).
Ezután 190°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb 10-12 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből kivesszük a száraz babot vagy rizst tartalmazó sütőpapírt.
A krémhez az összetevőket összemérjük és botmixerrel egyneműsítjük, majd a kisült tésztára öntjük és visszatesszük a 190°C-os sütőbe. 90-100 perc alatt készre sütjük.
A sütés félidejében pl baracklekvárral díszíthetjük a tortánk tetejét. Az utolsó fél órában takarjuk le alufóliával a torta tetejét, hogy ne süljön túl sötétre.
Ha letelt a sütési idő, vegyük ki a sütőből és várjuk meg hogy teljesen kihűljön, ezután vágjuk körbe a karikát, így le tudjuk venni a kapcsos tortaformát és szeletelhetjük.
Önmagában vagy lekvárral, friss gyümölccsel tálalható.
Tipp:
Egy könnyen elkészíthető és isteni finom cukor és tejmentes torta!