Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A legfinomabb lúdláb torta recept

A legfinomabb lúdláb torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók, egy 24 cm-es tortához:

    Kakaós piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 8 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor

    Párizsi krémhez:

    • 6 dl tejszín
    • 30 dkg kristálycukor
    • 15 dkg kakaópor
    • 37 dkg margarin

    Máz:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 2 tk olaj

    Továbbá:

    • kb. 2 marék meggybefőtt
    • konyak

    Elkészítése:

    A befőttből 12 szemet félreteszünk a tetejére, a többit pedig konyakba áztatjuk.

    Piskóta:

    A tojásokat a cukrokkal kemény habbá verjük (egyben), majd hozzáadjuk az átszitált lisztet és a kakaóport.

    Óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjön össze, majd egy 24cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni.

    Párizsi krém:

    A tejszínt a cukorral feltesszük melegedni, majd szálpróbáig főzzük.

    A szálpróba azt jelenti, hogy az oldatot kb. 105-110 C fokig melegítjük. Egy keveset két ujjunk közé veszünk és széthúzzuk. Ha szakadás- mentesen kb. 2 cm-re szét tudjuk húzni, úgy, hogy egy szál képződik az ujjaink között, akkor elkészültünk.

    Lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, majd belekeverjük az átszitált kakaóport.

    Teljesen kihűtjük, majd habosra keverjük a margarinnal.

    Összeállítás:

    Kivesszük a tortaformából a piskótát, majd elmossuk és visszatesszük a a piskóta köré.

    A piskótát egy picit meglocsoljuk a konyakkal, amiben a meggyszemek áztak, majd megszórjuk a meggyszemekkel.

    Elterítjük rajta a krémet, amiből egy pár kanállal félre teszünk a díszítés, majd elsimítjuk a tetejét és pár órára a hűtőbe tesszük.

    Ha megdermedt körbevágjuk a formát és levesszük a toráról.

    A tetejére:

    A tetejére olajjal megolvasztjuk a z étcsokit, majd a torta tetejére öntjük és elsimítjuk, úgy hogy az oldalán is egyenletesen folyjon le a csokoládé.

    Egy díszítőcsővel ellátott habzsákból 12 stuffnit nyomunk a torta tetejére, majd mindegyikre 1-1 szem meggyet ültetünk.

     

    Tipp:

    A lúdláb torta egy híres és klasszikus magyar sütemény. Kakaós piskóta, amelyeket finom párizsi krémmel rétegezünk. A krémbe között friss, lédús meggyeket helyezünk el, amelyek különleges ízt és textúrát adnak a tortának. A torta tetejét gazdagon bevonjuk csokimázzal, ami még csábítóbbá teszi. A lúdláb torta egy igazi ínyencség, amely különleges alkalmakra vagy desszertkedvelő vendégeknek tökéletes választás.

     

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá