A legfinomabb lúdláb torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók, egy 24 cm-es tortához:
Kakaós piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
Párizsi krémhez:
- 6 dl tejszín
- 30 dkg kristálycukor
- 15 dkg kakaópor
- 37 dkg margarin
Máz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 tk olaj
Továbbá:
- kb. 2 marék meggybefőtt
- konyak
Elkészítése:
A befőttből 12 szemet félreteszünk a tetejére, a többit pedig konyakba áztatjuk.
Piskóta:
A tojásokat a cukrokkal kemény habbá verjük (egyben), majd hozzáadjuk az átszitált lisztet és a kakaóport.
Óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjön össze, majd egy 24cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni.
Párizsi krém:
A tejszínt a cukorral feltesszük melegedni, majd szálpróbáig főzzük.
A szálpróba azt jelenti, hogy az oldatot kb. 105-110 C fokig melegítjük. Egy keveset két ujjunk közé veszünk és széthúzzuk. Ha szakadás- mentesen kb. 2 cm-re szét tudjuk húzni, úgy, hogy egy szál képződik az ujjaink között, akkor elkészültünk.
Lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, majd belekeverjük az átszitált kakaóport.
Teljesen kihűtjük, majd habosra keverjük a margarinnal.
Összeállítás:
Kivesszük a tortaformából a piskótát, majd elmossuk és visszatesszük a a piskóta köré.
A piskótát egy picit meglocsoljuk a konyakkal, amiben a meggyszemek áztak, majd megszórjuk a meggyszemekkel.
Elterítjük rajta a krémet, amiből egy pár kanállal félre teszünk a díszítés, majd elsimítjuk a tetejét és pár órára a hűtőbe tesszük.
Ha megdermedt körbevágjuk a formát és levesszük a toráról.
A tetejére:
A tetejére olajjal megolvasztjuk a z étcsokit, majd a torta tetejére öntjük és elsimítjuk, úgy hogy az oldalán is egyenletesen folyjon le a csokoládé.
Egy díszítőcsővel ellátott habzsákból 12 stuffnit nyomunk a torta tetejére, majd mindegyikre 1-1 szem meggyet ültetünk.
Tipp:
A lúdláb torta egy híres és klasszikus magyar sütemény. Kakaós piskóta, amelyeket finom párizsi krémmel rétegezünk. A krémbe között friss, lédús meggyeket helyezünk el, amelyek különleges ízt és textúrát adnak a tortának. A torta tetejét gazdagon bevonjuk csokimázzal, ami még csábítóbbá teszi. A lúdláb torta egy igazi ínyencség, amely különleges alkalmakra vagy desszertkedvelő vendégeknek tökéletes választás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »