Hozzávalók, egy 24 cm-es tortához:
Kakaós piskótához:
Párizsi krémhez:
Máz:
Továbbá:
Elkészítése:
A befőttből 12 szemet félreteszünk a tetejére, a többit pedig konyakba áztatjuk.
A tojásokat a cukrokkal kemény habbá verjük (egyben), majd hozzáadjuk az átszitált lisztet és a kakaóport.
Óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjön össze, majd egy 24cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokon megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a cukorral feltesszük melegedni, majd szálpróbáig főzzük.
A szálpróba azt jelenti, hogy az oldatot kb. 105-110 C fokig melegítjük. Egy keveset két ujjunk közé veszünk és széthúzzuk. Ha szakadás- mentesen kb. 2 cm-re szét tudjuk húzni, úgy, hogy egy szál képződik az ujjaink között, akkor elkészültünk.
Lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, majd belekeverjük az átszitált kakaóport.
Teljesen kihűtjük, majd habosra keverjük a margarinnal.
Kivesszük a tortaformából a piskótát, majd elmossuk és visszatesszük a a piskóta köré.
A piskótát egy picit meglocsoljuk a konyakkal, amiben a meggyszemek áztak, majd megszórjuk a meggyszemekkel.
Elterítjük rajta a krémet, amiből egy pár kanállal félre teszünk a díszítés, majd elsimítjuk a tetejét és pár órára a hűtőbe tesszük.
Ha megdermedt körbevágjuk a formát és levesszük a toráról.
A tetejére olajjal megolvasztjuk a z étcsokit, majd a torta tetejére öntjük és elsimítjuk, úgy hogy az oldalán is egyenletesen folyjon le a csokoládé.
Egy díszítőcsővel ellátott habzsákból 12 stuffnit nyomunk a torta tetejére, majd mindegyikre 1-1 szem meggyet ültetünk.
A lúdláb torta egy híres és klasszikus magyar sütemény. Kakaós piskóta, amelyeket finom párizsi krémmel rétegezünk. A krémbe között friss, lédús meggyeket helyezünk el, amelyek különleges ízt és textúrát adnak a tortának. A torta tetejét gazdagon bevonjuk csokimázzal, ami még csábítóbbá teszi. A lúdláb torta egy igazi ínyencség, amely különleges alkalmakra vagy desszertkedvelő vendégeknek tökéletes választás.