Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba torta, madártej krémmel recept

Mákos guba torta, madártej krémmel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók egy 18 cm-es kapcsos formához:

    • 6 db vajas kifli
    • 5 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg vaj
    • 1 mk vanília paszta
    • 5 dkg cukor
    • 8 dkg darált mák (nyugodtan lehet több)
    • fél citrom reszelt héja

    Krém:

    • 7 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 mk vanília paszta
    • 2 dl tej
    • 2 ek liszt
    • 1 ek porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Tetejére:

    • 1,5 dl tejszínhab
    • mák

    Elkészítése:

    A kifliket felkarikázzuk (én szeretem, ha nem teljesen itatja át a vaníliás szlötyi, így nagyobb karikákra vágtam), a tejet és a vajat összemelegítjük.

    A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliával és a langyos vajas tejhez öntjük.

    Lassú tűzön kicsit besűrítjük.

    A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük. Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit míg a kifli felveszi a folyadékot.

    Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és ebbe belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

    Én azért csak ilyen kicsit készítettem, mert nálunk csak én szeretem a gubát.

    Közben elkészítjük a krémet.

    A krém elkészítése:

    A vajat, porcukrot, vaníliát habosra keverjük.

    A tejből, lisztből, porcukból és a tojássárgájából sűrű, sima krémet főzünk, majd amikor kihűlt összekeverjük a vajas krémmel.

    Érdemes arra figyelni, hogy a két krém azonos hőmérsékletű legyen, így nem marad csomós a főzött vanília krémünk.

    A gubát hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, akkor rákenjük a vanília krémünket és hűtőben hagyjuk megdermedni kicsit az egészet.

    A formában egy késsel körben meglazítjuk a gubát, majd leemeljük a formát a tortánkról.

    A tejszínhabot felverjük, habzsákba rakjuk és halmokat nyomunk a torta tetejére. Díszítésnek megszórhatjuk mákkal.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá