Mákos guba torta, madártej krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 18 cm-es kapcsos formához:
- 6 db vajas kifli
- 5 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg vaj
- 1 mk vanília paszta
- 5 dkg cukor
- 8 dkg darált mák (nyugodtan lehet több)
- fél citrom reszelt héja
Krém:
- 7 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 mk vanília paszta
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- 1 ek porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Tetejére:
- 1,5 dl tejszínhab
- mák
Elkészítése:
A kifliket felkarikázzuk (én szeretem, ha nem teljesen itatja át a vaníliás szlötyi, így nagyobb karikákra vágtam), a tejet és a vajat összemelegítjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliával és a langyos vajas tejhez öntjük.
Lassú tűzön kicsit besűrítjük.
A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük. Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit míg a kifli felveszi a folyadékot.
Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és ebbe belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Én azért csak ilyen kicsit készítettem, mert nálunk csak én szeretem a gubát.
Közben elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése:
A vajat, porcukrot, vaníliát habosra keverjük.
A tejből, lisztből, porcukból és a tojássárgájából sűrű, sima krémet főzünk, majd amikor kihűlt összekeverjük a vajas krémmel.
Érdemes arra figyelni, hogy a két krém azonos hőmérsékletű legyen, így nem marad csomós a főzött vanília krémünk.
A gubát hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, akkor rákenjük a vanília krémünket és hűtőben hagyjuk megdermedni kicsit az egészet.
A formában egy késsel körben meglazítjuk a gubát, majd leemeljük a formát a tortánkról.
A tejszínhabot felverjük, habzsákba rakjuk és halmokat nyomunk a torta tetejére. Díszítésnek megszórhatjuk mákkal.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »