Mákos guba torta, madártej krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 18 cm-es kapcsos formához:
- 6 db vajas kifli
- 5 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg vaj
- 1 mk vanília paszta
- 5 dkg cukor
- 8 dkg darált mák (nyugodtan lehet több)
- fél citrom reszelt héja
Krém:
- 7 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 mk vanília paszta
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
- 1 ek porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Tetejére:
- 1,5 dl tejszínhab
- mák
Elkészítése:
A kifliket felkarikázzuk (én szeretem, ha nem teljesen itatja át a vaníliás szlötyi, így nagyobb karikákra vágtam), a tejet és a vajat összemelegítjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliával és a langyos vajas tejhez öntjük.
Lassú tűzön kicsit besűrítjük.
A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük. Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit míg a kifli felveszi a folyadékot.
Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és ebbe belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Én azért csak ilyen kicsit készítettem, mert nálunk csak én szeretem a gubát.
Közben elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése:
A vajat, porcukrot, vaníliát habosra keverjük.
A tejből, lisztből, porcukból és a tojássárgájából sűrű, sima krémet főzünk, majd amikor kihűlt összekeverjük a vajas krémmel.
Érdemes arra figyelni, hogy a két krém azonos hőmérsékletű legyen, így nem marad csomós a főzött vanília krémünk.
A gubát hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, akkor rákenjük a vanília krémünket és hűtőben hagyjuk megdermedni kicsit az egészet.
A formában egy késsel körben meglazítjuk a gubát, majd leemeljük a formát a tortánkról.
A tejszínhabot felverjük, habzsákba rakjuk és halmokat nyomunk a torta tetejére. Díszítésnek megszórhatjuk mákkal.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »