Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kastély torta recept

Kastély torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor

    Krém:

    • 20 dkg cukor
    • 9 dl tejszín

    Elkészítése:

    A piskóta elkészítése:

    Szóval piskótát készítünk a szokott módon.

    A kakaót lekeverjük a liszttel, a tojásokat szétválasztjuk.

    A fehérjét a cukor 1/3-ával kemény habbá verjük, majd a sárgáját a többi cukorral jól kihabosítjuk.

    A fehérjéből keveset a sárgájához téve jól fellazítjuk, majd óvatosan több részletben hozzákeverjük a fehérje habot a sárgájához.

    Ezután szitáljuk hozzá a kakaós lisztet és keverjük el óvatosan.

    Sütőpapírra rajzolunk 22 cm átmérőjű köröket, szám szerint 5 db-ra, mert 5 lapot sütünk.

    A tésztát ezért értelemszerűen 5 részre osztjuk és a 22 cm-es körnél nagyobb átmérőben kenjük szét.

    180 fokon sütjük 10-12 percet laponként.

    Amikor megsült a karikával kivágjuk a körünket, így a széle, ami keményedett valószínűleg leesik és ebből lesz a panír a szélére.

    Rácsra téve hagyjuk kihűlni a lapokat.

    A krém elkészítése:

    A krémhez a cukrot karamellizáljuk, amíg teljesen el nem olvad, majd ha kész, lassan, óvatosan belecsurgatjuk – és közben keverjük – a 2 dl habtejszínt.

    Addig keverjük és melegítjük, amíg felolvad az összes esetleges darabka.Ezután teljesen kihűtjük.

    Ha kihűlt, akkor felverjük kemény habbá a maradék 7 dl tejszínt, ebből keveset kivéve a karmellhez teszünk és simára keverjük, lazítjuk vele.

    Majd ezt belekeverjük a felvert tejszínbe.

    Ezzel a tejszínnel töltjük alapokat.

    Töltés és díszítés:

    Ne töltsük vastagon, maximum a lapjaink vastagságának megfelelő mértékben.

    Körben is krémmel kenjük és hagyunk még a tetejére is, hogy tudjunk belőle gumókat nyomni. 😉

    Hűtőbe tesszük, hogy dermedjen. 1-2 óra múlva kivesszük és panírozzuk.

    A tortalapok széleiről leeső darabkákat egy szitán átnyomjuk, finom szemcséket kapunk.

    A tortát kezünkbe vesszük, alá nyúlunk és így panírozzuk körbe az egészet a finom morzsával.

    Tetejére nyomjuk a stuffnikat, megszórjuk azokat is kis morzsával, majd karamell díszekkel díszítjük.

    Ezeket úgy készíthetjük, hogy 10 dkg cukort karamellizálunk és egy szilikon lapot kikészítünk (vagy egy kissé olajozott sütőpapírt, esetleg olajozott teáskanalakat).

    Amikor a cukor elolvadt levesszük a tűzről és kicsit kevergetve hűtjük. Kanál segítségével csurgatjuk a kívánt mintákat a lapokra. És ha megdermedtek óvatosan leemelve a tortára helyezzük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá