Joghurtos csokis torta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
Töltelékhez és díszítéshez:
- 500 ml habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
- 125 ml eper joghurt
- csokiöntet por vagy olvasztott csoki
- 2 dl tej
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A sárgákat egyesével hozzá adjuk a habhoz és óvatosan összedolgozzuk.
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük és ézt is hozzákeverjük óvatosan a habhoz.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon 25 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a tejszínt a fixálóval keményre verjük és hozzáadjuk a joghurtot és vaníliás cukrot.
A piskótát ketőbe vágjuk és visszahelyezük a tortaformába az egyik lapot, majd a krémet eloszlatjuk rajta, majd a másik lapot is ráhelyezük.
A tetejét tejszínhabbal és a tejjel kikevert csokiöntettel vagy olvasztott csokival díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »