Joghurtos csokis torta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
Töltelékhez és díszítéshez:
- 500 ml habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
- 125 ml eper joghurt
- csokiöntet por vagy olvasztott csoki
- 2 dl tej
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A sárgákat egyesével hozzá adjuk a habhoz és óvatosan összedolgozzuk.
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük és ézt is hozzákeverjük óvatosan a habhoz.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon 25 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a tejszínt a fixálóval keményre verjük és hozzáadjuk a joghurtot és vaníliás cukrot.
A piskótát ketőbe vágjuk és visszahelyezük a tortaformába az egyik lapot, majd a krémet eloszlatjuk rajta, majd a másik lapot is ráhelyezük.
A tetejét tejszínhabbal és a tejjel kikevert csokiöntettel vagy olvasztott csokival díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.