Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Piskóta:
Töltelékhez és díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A sárgákat egyesével hozzá adjuk a habhoz és óvatosan összedolgozzuk.
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük és ézt is hozzákeverjük óvatosan a habhoz.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon 25 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a tejszínt a fixálóval keményre verjük és hozzáadjuk a joghurtot és vaníliás cukrot.
A piskótát ketőbe vágjuk és visszahelyezük a tortaformába az egyik lapot, majd a krémet eloszlatjuk rajta, majd a másik lapot is ráhelyezük.
A tetejét tejszínhabbal és a tejjel kikevert csokiöntettel vagy olvasztott csokival díszítjük.