Joghurtos csokis torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor

Töltelékhez és díszítéshez:

  • 500 ml habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 125 ml eper joghurt
  • csokiöntet por vagy olvasztott csoki
  • 2 dl tej

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

A sárgákat egyesével hozzá adjuk a habhoz és óvatosan összedolgozzuk.

A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük és ézt is hozzákeverjük óvatosan a habhoz.

Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon 25 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük.

A krémhez a tejszínt a fixálóval keményre verjük és hozzáadjuk a joghurtot és vaníliás cukrot.

A piskótát ketőbe vágjuk és visszahelyezük a tortaformába az egyik lapot, majd a krémet eloszlatjuk rajta, majd a másik lapot is ráhelyezük.

A tetejét tejszínhabbal és a tejjel kikevert csokiöntettel vagy olvasztott csokival díszítjük.