Jaffa torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- csipet só
Zselé:
- 2,5 dl szénsavas narancsos üdítő
- 2,5 evőkanál étkezési keményítő
Krém:
- 35 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 5 darab piskótatallér (narancs, ízlés szerint több is meghet bele)
- 1 narancs héja
Tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
Tészta:
Az egész tojásokat elkezdjük felverni a sóval. 2 részletben hozzáadjuk a cukrot és jól kihabosítjuk 8-10 perc alatt az egészet. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan összeforgatjuk (akár robotgéppel is, alacsony fokozaton).
Egy 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. A megsült kakaós piskótát kihűtjük.
Zselé:
A keményítőt elkeverjük az üdítővel és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarjuk és kihűtjük.
Krém:
A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot, hozzáreszeljük a narancs héját és hozzáöntjük a tejszínt. Robotgéppel felverjük stabil krémmé, majd beleforgatjuk a feldarabolt piskótatallért.
Összeállítás:
A piskótára rákenjük a krém felét, majd rásimítjuk a zselét. A zselére rákenjük a maradék krémet.
Elkészítjük a mázat: a csokira ráöntjük a forró tejszínt és simára keverjük. Éppen csak langyosan ráöntjük a krémre (ne legyen meleg, mert fel fogja oldani a krémet), elsimítjuk, ha szükséges, majd hűtőbe tesszük.
Tálalás:
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük piskótatallérral (ha biztosra szeretnénk menni, akkor díszítsük, amikor a máz félig megdermedt, mert így bele fog kötni a díszítés és nem esik le), darabolt naranccsal és mandarin gerezdekkel. Szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









