Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jaffa torta recept

Jaffa torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • csipet só

    Zselé:

    • 2,5 dl szénsavas narancsos üdítő
    • 2,5 evőkanál étkezési keményítő

    Krém:

    • 35 dkg mascarpone
    • 3 dl habtejszín
    • 3 evőkanál porcukor
    • 5 darab piskótatallér (narancs, ízlés szerint több is meghet bele)
    • 1 narancs héja

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 1,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Tészta:

    Az egész tojásokat elkezdjük felverni a sóval. 2 részletben hozzáadjuk a cukrot és jól kihabosítjuk 8-10 perc alatt az egészet. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan összeforgatjuk (akár robotgéppel is, alacsony fokozaton).

    Egy 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. A megsült kakaós piskótát kihűtjük.

    Zselé:

    A keményítőt elkeverjük az üdítővel és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarjuk és kihűtjük.

    Krém:

    A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot, hozzáreszeljük a narancs héját és hozzáöntjük a tejszínt. Robotgéppel felverjük stabil krémmé, majd beleforgatjuk a feldarabolt piskótatallért.

    Összeállítás:

    A piskótára rákenjük a krém felét, majd rásimítjuk a zselét. A zselére rákenjük a maradék krémet.

    Elkészítjük a mázat: a csokira ráöntjük a forró tejszínt és simára keverjük. Éppen csak langyosan ráöntjük a krémre (ne legyen meleg, mert fel fogja oldani a krémet), elsimítjuk, ha szükséges, majd hűtőbe tesszük.

    Tálalás:

    A tetejét ízlés szerint díszíthetjük piskótatallérral (ha biztosra szeretnénk menni, akkor díszítsük, amikor a máz félig megdermedt, mert így bele fog kötni a díszítés és nem esik le), darabolt naranccsal és mandarin gerezdekkel. Szeletekre vágva tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek