Hozzávalók:
Tészta:
Zselé:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
Az egész tojásokat elkezdjük felverni a sóval. 2 részletben hozzáadjuk a cukrot és jól kihabosítjuk 8-10 perc alatt az egészet. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan összeforgatjuk (akár robotgéppel is, alacsony fokozaton).
Egy 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. A megsült kakaós piskótát kihűtjük.
A keményítőt elkeverjük az üdítővel és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarjuk és kihűtjük.
A mascarponéhoz hozzáadjuk a cukrot, hozzáreszeljük a narancs héját és hozzáöntjük a tejszínt. Robotgéppel felverjük stabil krémmé, majd beleforgatjuk a feldarabolt piskótatallért.
A piskótára rákenjük a krém felét, majd rásimítjuk a zselét. A zselére rákenjük a maradék krémet.
Elkészítjük a mázat: a csokira ráöntjük a forró tejszínt és simára keverjük. Éppen csak langyosan ráöntjük a krémre (ne legyen meleg, mert fel fogja oldani a krémet), elsimítjuk, ha szükséges, majd hűtőbe tesszük.
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük piskótatallérral (ha biztosra szeretnénk menni, akkor díszítsük, amikor a máz félig megdermedt, mert így bele fog kötni a díszítés és nem esik le), darabolt naranccsal és mandarin gerezdekkel. Szeletekre vágva tálaljuk.