Hólabda recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 300 g cukor
- 3 ek kakaópor
- 8 ek forró víz
- 250 g finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek olaj
A krémhez:
- 5 ek finomliszt
- 500 ml tej
- 200 g vaj
- 200 g cukor
Az oldalára és a tetejére:
- 150 g kókuszreszelék
- 100 g étcsokoládé
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, a kakaóval és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül az olajat.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőekbe forgatjuk. Egy kb 40*28 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Amikor kihűlt 4 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk.
A krémhez 200 ml tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk, a lisztes keverékhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.
A piskóta korongokat kettévágjuk, a krémmel megkenjük, majd a másik felével összeragasztjuk. Az oldalukat is krémezzük, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk és a korongok tetejére kenjük.
Jó étvágyat!
Tipp:
A krémbe rakhatunk 1-2 csomag vaníliás cukrot is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










