Gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 16 dkg porcukor
- 8 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál langyos víz
Krém:
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál vaniliás pudingpor
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 dl víz
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve
Tetejére:
- kb 10-12 félbevágott őszibarack
- kb 15 dkg szeder
- 1,5 dl víz
- 1 tasak színtelen zselatin
Elkészítése:
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral (míg ki nem fehéredik és a térfogata ne nő legalább 3-szorosára), majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd az étolajat és a vizet.
A masszát sütőpapíros vagy vajazott, lisztezett formába simítjuk. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A lisztet, pudingport csomómentesre keverjük a vízben, felfőzzük, majd langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a cukrot, margarint és a citrom levét, majd jól kihabosítjuk.
A krész krémet rákenjük a lapra. Ízlés szerint díszítjük a gyümölcsökkel, akár vágott mentaleveleket is szórhatunk rá.
A zselatint elkészítjük a tasakon található leírás szerint és bevonjuk vele a tortát.
Ha a zsleatin megdermedt, szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









