Gyümölcsös tejbegríz mousse torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 1 ek finomliszt
- 1 ek kakaópor
- 2 ek olaj
- 2 ek víz
- csipet só
Tejbegríz mousse:
- 500 ml tej
- 90 g búzadara
- 70 g cukor
- 2 db lapzselatin
- 150 ml habtejszín
- vaníliaőrlemény vagy vaníliakivonat, estleg paszta
Gyümölcsös réteg:
- 180 g gyümölcs pürésítve (nálunk málna és szeder vegyesen)
- 2 db lapzselatin
- 1 ek cukor
- mini piskótatallér (el is maradhat)
Tetejére:
- 75 ml tejszín
- 75 g étcsoki
Elkészítése:
Piskóta:
A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük.
A tojásokat a cukorral és a sóval alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat és ezekkel is keverjük még legalább egy percig magas fokozaton.
A tojásos masszához hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk.
A piskótamasszát az előkészített formába simítjuk, majd kb 30 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
Tejbegríz mousse:
A tejből, búzadarából, cukorból és a vaníliából sűrű tejbegrízt főzünk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd amikor megszívta magát, akkor kifacsarjuk és a még forró tejbegrízbe keverjük (addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad).
A jól lehűtött tejszínt elkezdjük felverni. Mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a hideg tejberízt és az egészet keményre felverjük.
Gyümölcszselé:
A gyümölcszseléhez a gyümölcsöt pürésítjük. Akit zavarnak benne a magok, azok szűrjék át nyugodtan. A gyümölcspüréhez hozzáadjuk a cukrot és az előzőleg beáztatott, majd kinyomkodott zselatint és addig melegítjük az egészet, amíg a cukor és a zselatin felolvad, majd félretesszük.
Összeállítás:
A piskótát két lapba vágjuk. Az egyiket visszatesszük a formába vagy állítható tortakeretbe, majd rékenjük a tejbegrízes krém felét. Ráöntjük a hideg, de még folyékony gyümölcsös zselét és a tetejét kitesszük piskótatallérral (el is maradhat). Tegyük hűtőbe és várjunk kicsit amíg a zselé zsilárdul, majd óvatosan befedjük a maradék grízes krémmel. Rátesszük a másik lapot és másnapig hűtőbe tesszük.
Másnap levesszük róla a formát, majd rácsorgatjuk az összeolvasztott tejszínt-csokit. Amikor a máz megszilárdult, akkor díszítjük és tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »