Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös tejbegríz mousse torta recept

Gyümölcsös tejbegríz mousse torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 1 ek finomliszt
    • 1 ek kakaópor
    • 2 ek olaj
    • 2 ek víz
    • csipet só

    Tejbegríz mousse:

    • 500 ml tej
    • 90 g búzadara
    • 70 g cukor
    • 2 db lapzselatin
    • 150 ml habtejszín
    • vaníliaőrlemény vagy vaníliakivonat, estleg paszta

    Gyümölcsös réteg:

    • 180 g gyümölcs pürésítve (nálunk málna és szeder vegyesen)
    • 2 db lapzselatin
    • 1 ek cukor
    • mini piskótatallér (el is maradhat)

    Tetejére:

    • 75 ml tejszín
    • 75 g étcsoki

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük.

    A tojásokat a cukorral és a sóval alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat és ezekkel is keverjük még legalább egy percig magas fokozaton.

    A tojásos masszához hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk.

    A piskótamasszát az előkészített formába simítjuk, majd kb 30 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.

    Tejbegríz mousse:

    A tejből, búzadarából, cukorból és a vaníliából sűrű tejbegrízt főzünk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd amikor megszívta magát, akkor kifacsarjuk és a még forró tejbegrízbe keverjük (addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad).

    A jól lehűtött tejszínt elkezdjük felverni. Mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a hideg tejberízt és az egészet keményre felverjük.

    Gyümölcszselé:

    A gyümölcszseléhez a gyümölcsöt pürésítjük. Akit zavarnak benne a magok, azok szűrjék át nyugodtan. A gyümölcspüréhez hozzáadjuk a cukrot és az előzőleg beáztatott, majd kinyomkodott zselatint és addig melegítjük az egészet, amíg a cukor és a zselatin felolvad, majd félretesszük.

    Összeállítás:

    A piskótát két lapba vágjuk. Az egyiket visszatesszük a formába vagy állítható tortakeretbe, majd rékenjük a tejbegrízes krém felét. Ráöntjük a hideg, de még folyékony gyümölcsös zselét és a tetejét kitesszük piskótatallérral (el is maradhat). Tegyük hűtőbe és várjunk kicsit amíg a zselé zsilárdul, majd óvatosan befedjük a maradék grízes krémmel. Rátesszük a másik lapot és másnapig hűtőbe tesszük.

    Másnap levesszük róla a formát, majd rácsorgatjuk az összeolvasztott tejszínt-csokit. Amikor a máz megszilárdult, akkor díszítjük és tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá