Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
Piskóta:
Tejbegríz mousse:
Gyümölcsös réteg:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük.
A tojásokat a cukorral és a sóval alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat és ezekkel is keverjük még legalább egy percig magas fokozaton.
A tojásos masszához hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk.
A piskótamasszát az előkészített formába simítjuk, majd kb 30 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük.
A tejből, búzadarából, cukorból és a vaníliából sűrű tejbegrízt főzünk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd amikor megszívta magát, akkor kifacsarjuk és a még forró tejbegrízbe keverjük (addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad).
A jól lehűtött tejszínt elkezdjük felverni. Mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a hideg tejberízt és az egészet keményre felverjük.
A gyümölcszseléhez a gyümölcsöt pürésítjük. Akit zavarnak benne a magok, azok szűrjék át nyugodtan. A gyümölcspüréhez hozzáadjuk a cukrot és az előzőleg beáztatott, majd kinyomkodott zselatint és addig melegítjük az egészet, amíg a cukor és a zselatin felolvad, majd félretesszük.
A piskótát két lapba vágjuk. Az egyiket visszatesszük a formába vagy állítható tortakeretbe, majd rékenjük a tejbegrízes krém felét. Ráöntjük a hideg, de még folyékony gyümölcsös zselét és a tetejét kitesszük piskótatallérral (el is maradhat). Tegyük hűtőbe és várjunk kicsit amíg a zselé zsilárdul, majd óvatosan befedjük a maradék grízes krémmel. Rátesszük a másik lapot és másnapig hűtőbe tesszük.
Másnap levesszük róla a formát, majd rácsorgatjuk az összeolvasztott tejszínt-csokit. Amikor a máz megszilárdult, akkor díszítjük és tálaljuk.