Hunyadi torta recept

Hozzávalók:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 evőkanál barna rum
- 7 dkg porcukor (a fehérjékhez)
Töltelék:
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag zselatin fix
- 10 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Kezdjük azzal, hogy a tepsi méretére vágott sütőpapírokra körberajzoljuk a tortaformánk alját, majd a papírokat megfordítva helyezzük a tepsire. Ügyeljünk, hogy a körök ne legyenek túl közel egymáshoz. A 19 cm-es formát választva egy sütőlemezen két kör elfér.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és elkészítjük a tésztát, ami lisztmentes. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a rumot és a felengedett gesztenyemasszát. Robotgéppel alaposan összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége felé fokozatosan hozzáadva a porcukrot. Óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabot a gesztenyés masszával, ügyelve, hogy ne törjön össze.
A masszát a rajzolt körökbe egyenletesen elsimítjuk. Nem kell túl vastagra, de túl vékonyra sem kenni. A lapokat 10-15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk a papírokon kihűlni. Fontos: szilikonos sütőpapírt használjunk! Amíg hűlnek, ne próbáljuk meg leszedni róluk a papírt.
A tejszínt addig verjük, míg enyhén megkeményedik, majd hozzáadjuk a zselatin fixet, és tovább dolgozzuk, míg kissé sűrűbb állagot érünk el. Végül belekeverjük a porcukrot.
A torta összeállításához az első gesztenyés lapot tortatálra helyezzük, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és megkenjük egy réteg tejszínnel. Folytatjuk a rétegezést: lap, tejszín, lap, tejszín, míg el nem fogynak. A legfelső rétegre nem kerül tejszín, mert csokival vonjuk be. Az oldalakat vékonyan bekenhetjük a maradék tejszínnel.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, elkeverjük benne az étolajat, és ráöntjük a torta tetejére. Egy kis tejszínt zacskóba töltünk, sarkán kis lyukat vágunk, és spirálisan rányomjuk a csokoládéra. Fogpiszkálóval húzunk bele mintákat, hogy látványos díszítést kapjunk.
Hagyjuk a tortát legalább 12 órán át a hűtőben pihenni, hogy az ízek összeérjenek és a torta kellően megszilárduljon. Az eredmény egy lágy, könnyed desszert, ami minden ráfordított percet megér!
Tortaforma mérete: 22 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »