Hunyadi torta recept

Hozzávalók:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 evőkanál barna rum
- 7 dkg porcukor (a fehérjékhez)
Töltelék:
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag zselatin fix
- 10 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Kezdjük azzal, hogy a tepsi méretére vágott sütőpapírokra körberajzoljuk a tortaformánk alját, majd a papírokat megfordítva helyezzük a tepsire. Ügyeljünk, hogy a körök ne legyenek túl közel egymáshoz. A 19 cm-es formát választva egy sütőlemezen két kör elfér.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és elkészítjük a tésztát, ami lisztmentes. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a rumot és a felengedett gesztenyemasszát. Robotgéppel alaposan összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége felé fokozatosan hozzáadva a porcukrot. Óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabot a gesztenyés masszával, ügyelve, hogy ne törjön össze.
A masszát a rajzolt körökbe egyenletesen elsimítjuk. Nem kell túl vastagra, de túl vékonyra sem kenni. A lapokat 10-15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk a papírokon kihűlni. Fontos: szilikonos sütőpapírt használjunk! Amíg hűlnek, ne próbáljuk meg leszedni róluk a papírt.
A tejszínt addig verjük, míg enyhén megkeményedik, majd hozzáadjuk a zselatin fixet, és tovább dolgozzuk, míg kissé sűrűbb állagot érünk el. Végül belekeverjük a porcukrot.
A torta összeállításához az első gesztenyés lapot tortatálra helyezzük, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és megkenjük egy réteg tejszínnel. Folytatjuk a rétegezést: lap, tejszín, lap, tejszín, míg el nem fogynak. A legfelső rétegre nem kerül tejszín, mert csokival vonjuk be. Az oldalakat vékonyan bekenhetjük a maradék tejszínnel.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, elkeverjük benne az étolajat, és ráöntjük a torta tetejére. Egy kis tejszínt zacskóba töltünk, sarkán kis lyukat vágunk, és spirálisan rányomjuk a csokoládéra. Fogpiszkálóval húzunk bele mintákat, hogy látványos díszítést kapjunk.
Hagyjuk a tortát legalább 12 órán át a hűtőben pihenni, hogy az ízek összeérjenek és a torta kellően megszilárduljon. Az eredmény egy lágy, könnyed desszert, ami minden ráfordított percet megér!
Tortaforma mérete: 22 cm
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »