Gesztenyetorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortaformához:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 4 dkg finomliszt
- 3 dkg étkezési keményítő
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 600 g gesztenyepüré
- 300 g mascarpone
- 2 dl habtejszín hidegen
- 2 ek porcukor
Csorgatáshoz (el is maradhat):
- 80 g étcsoki
- 0,8 dl habtejszín
Elkészítése:
Piskóta:
A sütőt melegítsük elő 170 fokon, alsó-felső sütéssel. A forma alját béleljük sütőpapírral, az oldalát vajazzuk és lisztezzük.
A lisztben keverjük el a kakaóport.
A tojásokat üssük egy nagyobb edénybe és a cukorral verjük fel keményre kb 8-10 perc alatt. Ekkor adjuk hozzá a keményítőt és a kakaóporos lisztet, majd a habverővel alacsony fokozaton hozzákeverjük.
A masszát az előkészített formába simítjuk és kb 30 perc alatt megsütjük. Még forrón egy sütőpapírra borítjuk fejjel lefelé, lehúzzuk róla a formát, az aljáról a sütőpapírt és így hűtjük ki.
Krém:
A gesztenyét kiolvasztjuk és villával kissé összetörjük.
A tejszínhez hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot, majd felverjük. Ha már kemény, akkor belekeverjük a gesztenyét és jól eldolgozzuk.
Összeállítás:
A piskótát egy éles, recés késsel 3 lapba vágjuk. A krémet három részre osztjuk és betöltjük vele a lapokat. A maradékkal körben és a tetején elosztjuk (keveset tehetjünk félre a díszítéshez).
Ha szeretnénk, akkor csokival csorgathatjuk. Ehhez a tejszínben olvasszuk fel a csokit, majd amikor már nem forró, de még folyik, akkor ízlés szerint oszlassuk el a tortán.
Amikor a csoki megkötött, akkor a félretett krémmel ízlés szerint díszítjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »