Gesztenye torta recept
Hozzávalók egy 28 cm-es formához:
Tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál kristálycukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 400 ml cukrászhab
- 1 csomag habfixáló
- 20 dkg reszelt gesztenyemassza
Díszítés:
- csokoládé reszelék
- 5 dkg reszelt gesztenymassza
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. Abfehérjéket a kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport,a lisztet és a kakaóport, majd összedolgozzuk.
A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük. A piskótát takarék lángon kb 15 perc alatt megsütjük, állagát tűpróbával ellenőrizzük.
A kisült piskótát kihűtjük, majd három lapra vágjuk.
A cukrászhabot a habfixálóval felverjük, majd mikor már teljesen kemény a hab, hozzá dolgozzuk a gesztenyét.
Az alsó piskóta lapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másodikat. Ezt is megkenjük és befedjük az utolsó lappal. A megtöltött tortát a megmaradt krémmel körbekenjük.
Az oldalát csokoládé reszelékkel, a tetejét reszelt gesztenyepürével díszítjük.