Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenye torta recept

Gesztenye torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 28 cm-es formához:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 7 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 400 ml cukrászhab
    • 1 csomag habfixáló
    • 20 dkg reszelt gesztenyemassza

    Díszítés:

    • csokoládé reszelék
    • 5 dkg reszelt gesztenymassza

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. Abfehérjéket a kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport,a lisztet és a kakaóport, majd összedolgozzuk.

    A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük. A piskótát takarék lángon kb 15 perc alatt megsütjük, állagát tűpróbával ellenőrizzük.

    A kisült piskótát kihűtjük, majd három lapra vágjuk.

    A cukrászhabot a habfixálóval felverjük, majd mikor már teljesen kemény a hab, hozzá dolgozzuk a gesztenyét.

    Az alsó piskóta lapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másodikat. Ezt is megkenjük és befedjük az utolsó lappal. A megtöltött tortát a megmaradt krémmel körbekenjük.

    Az oldalát csokoládé reszelékkel, a tetejét reszelt gesztenyepürével díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá