Gesztenye torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 28 cm-es formához:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 400 ml cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló
  • 20 dkg reszelt gesztenyemassza

Díszítés:

  • csokoládé reszelék
  • 5 dkg reszelt gesztenymassza

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. Abfehérjéket a kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport,a lisztet és a kakaóport, majd összedolgozzuk.

A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük. A piskótát takarék lángon kb 15 perc alatt megsütjük, állagát tűpróbával ellenőrizzük.

A kisült piskótát kihűtjük, majd három lapra vágjuk.

A cukrászhabot a habfixálóval felverjük, majd mikor már teljesen kemény a hab, hozzá dolgozzuk a gesztenyét.

Az alsó piskóta lapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másodikat. Ezt is megkenjük és befedjük az utolsó lappal. A megtöltött tortát a megmaradt krémmel körbekenjük.

Az oldalát csokoládé reszelékkel, a tetejét reszelt gesztenyepürével díszítjük.