Focipálya torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Sárga piskóta (a tepsi mérete: 30*14 cm):
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek kristálycukor
- 4 ek finomliszt
- 1 nagyobb csipet szódabikarbóna
- 2 ek víz
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Kakaós piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek kristálycukor
- 4 ek finomliszt
- 2 ek holland kakaópor
- 1 nagyobb csipet szódabikarbóna
- 2 evőkanál víz
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Csokikrém:
- 0,5 l tej
- 7,5 dkg finomliszt
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 ek holland kakaópor
- 25 dkg margarin
- 5-10 dkg porcukor (ízlés szerint)
Hamis marcipán:
- 1 dl tej
- 350 g kristálycukor
- 200 g rétesliszt (finomliszt is jó átszitálva)
- 125 g vaj (lehetőség szerint teavaj inkább, de lehet sima sütőmargarin is)
- 1 evőkanál mandulaaroma vagy zöld ételfesték
Raffaello:
- 8 dkg tejpor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg vaj (inkább teavaj)
- 30 ml víz
- 4 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék (hempergetéshez)
Elkészítése:
Piskóták:
A torta hozzávalóit sorban robotgéppel összekeverjük: a tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, tojássárgákat, finomlisztet, a szódabikarbónát és a vizet.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt kisütjük.
A kakaós lapot is ugyanígy készítjük, csak hozzáadjuk a kakaóport is a liszttel együtt.
A kész lapokat kihűtjük.
Hamis marcipán:
A tejben elkeverjük a kristálycukrot és felforraljuk, majd alacsony fokon (tartalékon) hagyjuk gyöngyözni, amíg a cukor fellvad. Belekeverjük a réteslisztet vagy az átszitált finomlisztet, majd állandóan kevergetve felfőzzük.
Keverjük bele a vajat és az ételfestéket is. Ha kihűlt, pár órára, de legalább 5 óra hosszára tegyük hűtőbe a marcipánunkat.
Ha kivettük a hűtőből, akkor pár evőkanál porcukrot hintsünk szét gyúródeszkán és azon formázhatjuk marcipánunkat. A nyújtófát is porcukrozzuk be, úgy nem ragad rá marcipán, de óvatosan bánjunk a porcukorral, mert ha sokat rakunk hozzá nyújtásnál és formázásnál akkor átalakul a masszánk és folyós lesz.
Csokikrém:
A tejet felforraljuk, beletesszük a lisztet, a kis kockákra vágott étcsokoládét és a kakaóport, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt hozzákeverjük a margarint és a kellő mennyiségű porcukrot.
Raffaello:
A vizet és a cukrot együtt felforraljuk. Egy tálban összekeverjük a tejport, és a kókuszreszeléket, mikor felfort a szirup, akkor hozzáadjuk a keveréket és a legvégén a felolvasztott vajat is hozzákverjük.
Sima masszát kaptunk, hűlni hagyjuk és utána már formázni is lehet, amilyenre szeretnék, náluk a rafaello lesz a focikapu, a pályaválasztó és a focilabda.
A torta feldíszítése:
Alulra kerül az egyik piskóta, rákerül a krémnek a 2/3-ada, szépen elsimítjuk rajta, rátesszük a másik lapot a tetejére. Rárakjuk a kinyújtott hamis marcipánt és elegyengetjük rajta.
A torta oldalát feldíszítjük, tortadíszítővel a maradék csokikrémmel.
A torta tetejére, megformázzuk a díszeket a raffaelloból és a maradék marcipánból.
Tipp:
Én ezt a tortát az ikrek szülinapjára készítettem, nagy volt az öröm mikor meglátták és hamar el is fogyott!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »









