Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál cukor
    • 2,5 evőkanál finomliszt
    • 2,5 evőkanál rétesliszt
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    Krémhez:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • 2 kis poharas vanília puding
    • 3 dl habtejszín
    • étkezési zselatin
    • 5 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a kétféle cukorral gépi habverővel kemény habbá verjük egészen addig, míg a színe úgymond ki nem fehéredik (ez kb 5-7 perc). A kétféle lisztet öszekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd kézi habverő segítségével óvatosan összeforgatjuk a felvert tojásba.

    A tésztát szilikonos sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába (25 cs-es) öntjük és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük. Sülés közben ne nyitogassuk a sütőt, mert akkor összeesik a tészta!

    Ha kész, kivesszük és a tortaformában hagyjuk kihűlni.

    A meggyet lecsepegtetjük, pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a levét egy edényben felfogjuk.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a pudiinggal. 1/3 részt kiveszünk a krémből (ezzel lesz a torta bevonva), a maradék 2/3-ból elkészítjük a tölteléket a következő módon.

    A meggyléből kb 0,5 dl-t meglangyosítunk, a többit forróra melegítjük. A zselatinból 2 teáskanálnyit simára keverünk a langyos meggylével, majd rögtön ezután hozzáöntjük a felforrósított meggylevet és gyakori keverés mellett lehűtjük, ezután a meggyel együtt a vaníliás-tejszínes krémbe keverjük.

    A piskótát kettévágjuk (ha a nagysága engedi, lehet háromfelé is), az alját visszatesszük a kapcsos tortaformába. Ráöntjük a meggyes krémet, majd ráhelyezzük a tészta tetejét és hűtőben hagyjuk kihűlni, hogy a zselatin megdermedjen és összefogja a krémet.

    Ha kellően lehűlt, akkor a tortaforma széle mentén óvatosan körbevágjuk és levesszük róla a forma oldalát. Ezután az előzőleg félretett krémmel bevonjuk az egészet.

    A tetejét meggyel és reszelt étcsokival díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá