Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
    Kakaós piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • pici citromhéj
    • 17 dkg liszt
    • 2 kávéskanál sütőpor
    • 3 dkg kakaópor
    • 5 evőkanál olaj

    Meggyzselé:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • a befőtt leve is 3-4 dl
    • 2 dkg cukor
    • pici őrölt fahéj
    • 50 g étkezési keményítő

    Habhoz:

    • 5 dl habtejszín
    • 4 dkg porcukor
    • 1 cs expressz zselatinfix
    • csokireszelék

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A szobahőmérsékletű egész tojásokat a cukorral, citromhéjjal habosra keverjük kb 10 perc alatt. Hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk.

    A forma alját sütőpapírral béleljük, majd a masszát beleöntjük, kissé az asztalhoz ütögetjük. Betoljuk a sütőbe a tésztát, majd 10 perc után a sütő hőfokát visszavesszük 160-ra és kb 45 perc alatt megsütjük a piskótát.

    A formában hagyjuk a piskótát kihűlni.

    Közben elkészítjük a meggyes zselét. A befőtt levéből 1 dl-nyit elveszünk, 8 szép meggyszemet is félreteszünk. A többit a meggyel, cukorral és fahéjjal felforraljuk.

    A félretett meggylében elkeverjük a keményítőt, majd a meggyes keveréket besűrítjük vele, majd félretesszük.

    A jól behűtött tejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, majd mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a zselatinfix-et is és készre verjük.

    A kihűlt piskótát kivágjuk a formából, majd három lapra vágjuk.

    Összeállítás:

    Az egyik lapra rákenjük a meggyes zselé felét, majd rákenjük a hab 1/3-át. Lap következik, a maradék meggyes zselé, a hab 1/3-a, végül az utolsó lap. A maradék tejszínnel keörbekenjük és a meggyszemekkel, csokireszelékkel díszítjük.

    Pár órára hűtőbe tesszük.

    Tipp:

    Ha megsült a piskóta, rögtön még ne vegyük ki a sütőből kb 5 percig hagyjuk benne résnyire nyitva hagyott ajtónál, így nem fog összeeseni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá