Feketeerdő torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
Kakaós piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- pici citromhéj
- 17 dkg liszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 3 dkg kakaópor
- 5 evőkanál olaj
Meggyzselé:
- 1 üveg meggybefőtt
- a befőtt leve is 3-4 dl
- 2 dkg cukor
- pici őrölt fahéj
- 50 g étkezési keményítő
Habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 4 dkg porcukor
- 1 cs expressz zselatinfix
- csokireszelék
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A szobahőmérsékletű egész tojásokat a cukorral, citromhéjjal habosra keverjük kb 10 perc alatt. Hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk.
A forma alját sütőpapírral béleljük, majd a masszát beleöntjük, kissé az asztalhoz ütögetjük. Betoljuk a sütőbe a tésztát, majd 10 perc után a sütő hőfokát visszavesszük 160-ra és kb 45 perc alatt megsütjük a piskótát.
A formában hagyjuk a piskótát kihűlni.
Közben elkészítjük a meggyes zselét. A befőtt levéből 1 dl-nyit elveszünk, 8 szép meggyszemet is félreteszünk. A többit a meggyel, cukorral és fahéjjal felforraljuk.
A félretett meggylében elkeverjük a keményítőt, majd a meggyes keveréket besűrítjük vele, majd félretesszük.
A jól behűtött tejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, majd mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a zselatinfix-et is és készre verjük.
A kihűlt piskótát kivágjuk a formából, majd három lapra vágjuk.
Összeállítás:
Az egyik lapra rákenjük a meggyes zselé felét, majd rákenjük a hab 1/3-át. Lap következik, a maradék meggyes zselé, a hab 1/3-a, végül az utolsó lap. A maradék tejszínnel keörbekenjük és a meggyszemekkel, csokireszelékkel díszítjük.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Tipp:
Ha megsült a piskóta, rögtön még ne vegyük ki a sütőből kb 5 percig hagyjuk benne résnyire nyitva hagyott ajtónál, így nem fog összeeseni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »










