Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis-pisztáciás torta recept

Fehércsokis-pisztáciás torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 350 g graham liszt
    • 150 g rétesliszt
    • 100 g xilit
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 100 g napraforgó olaj
    • 5 dl víz

    A krémhez:

    • 200 g fehér csokoládé
    • 100 ml habtejszín
    • 1 narancsból nyert narancshéj
    • 70 g sótlan pisztácia

    Az omlós tésztához:

    • 2 ek víz (jeges víz)
    • 60 g vaj
    • csipet só
    • 2 ek xilit
    • 100 g rétesliszt
    • 1 kk cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    A piskóta elkészítése:

    A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük, majd egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük. 180 fokon 40-45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk.

    A krém elkészítése:

    A csokit darabokra tördeljük, a tejszínnel és a narancshéjjal egy lábasban folyamatosan kevergetve felforraljuk.
    Amikor felforrt, hideg vízbe állítjuk a lábost.

    Miután kihűlt a krém, betesszük a hűtőbe 2-2,5 órára, majd a kihűlt csokis krémet pár percig robotgéppel habosra keverjük és beleforgatjuk a feldarabolt pisztáciát.

    A krémből egy kicsit félreteszünk a díszítéshez, a többivel megtöltjük a piskótát.

    Az omlós tészta elkészítése:

    A cukrot, a réteslisztet, a sót, a puha vajat összekeverjük, majd hozzáöntjük a jeges vizet és jól formázható tésztát gyúrtunk.

    A tésztából lecsípünk egy kisebb darabot és kakaóport gyúrunk bele.

    A 10*14 cm-es bika szilikonforma aljára berakosgatunk a barna tésztából kisebb darabokat, majd belenyomkodjuk a formába a többi tésztát és megsütjük.

    A megsült omlós tésztát a piskóta tetejére tesszük. Köré pedig a félretett krémből kis csillagokat nyomunk habzsákkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá