Fehércsokis-pisztáciás torta recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 350 g graham liszt
- 150 g rétesliszt
- 100 g xilit
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 100 g napraforgó olaj
- 5 dl víz
A krémhez:
- 200 g fehér csokoládé
- 100 ml habtejszín
- 1 narancsból nyert narancshéj
- 70 g sótlan pisztácia
Az omlós tésztához:
- 2 ek víz (jeges víz)
- 60 g vaj
- csipet só
- 2 ek xilit
- 100 g rétesliszt
- 1 kk cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A piskóta elkészítése:
A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük, majd egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük. 180 fokon 40-45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk.
A krém elkészítése:
A csokit darabokra tördeljük, a tejszínnel és a narancshéjjal egy lábasban folyamatosan kevergetve felforraljuk.
Amikor felforrt, hideg vízbe állítjuk a lábost.
Miután kihűlt a krém, betesszük a hűtőbe 2-2,5 órára, majd a kihűlt csokis krémet pár percig robotgéppel habosra keverjük és beleforgatjuk a feldarabolt pisztáciát.
A krémből egy kicsit félreteszünk a díszítéshez, a többivel megtöltjük a piskótát.
Az omlós tészta elkészítése:
A cukrot, a réteslisztet, a sót, a puha vajat összekeverjük, majd hozzáöntjük a jeges vizet és jól formázható tésztát gyúrtunk.
A tésztából lecsípünk egy kisebb darabot és kakaóport gyúrunk bele.
A 10*14 cm-es bika szilikonforma aljára berakosgatunk a barna tésztából kisebb darabokat, majd belenyomkodjuk a formába a többi tésztát és megsütjük.
A megsült omlós tésztát a piskóta tetejére tesszük. Köré pedig a félretett krémből kis csillagokat nyomunk habzsákkal.