Fehércsokis-pisztáciás torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 350 g graham liszt
  • 150 g rétesliszt
  • 100 g xilit
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 g napraforgó olaj
  • 5 dl víz

A krémhez:

  • 200 g fehér csokoládé
  • 100 ml habtejszín
  • 1 narancsból nyert narancshéj
  • 70 g sótlan pisztácia

Az omlós tésztához:

  • 2 ek víz (jeges víz)
  • 60 g vaj
  • csipet só
  • 2 ek xilit
  • 100 g rétesliszt
  • 1 kk cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A piskóta elkészítése:

A hozzávalókat robotgéppel simára keverjük, majd egy 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük. 180 fokon 40-45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk.

A krém elkészítése:

A csokit darabokra tördeljük, a tejszínnel és a narancshéjjal egy lábasban folyamatosan kevergetve felforraljuk.
Amikor felforrt, hideg vízbe állítjuk a lábost.

Miután kihűlt a krém, betesszük a hűtőbe 2-2,5 órára, majd a kihűlt csokis krémet pár percig robotgéppel habosra keverjük és beleforgatjuk a feldarabolt pisztáciát.

A krémből egy kicsit félreteszünk a díszítéshez, a többivel megtöltjük a piskótát.

Az omlós tészta elkészítése:

A cukrot, a réteslisztet, a sót, a puha vajat összekeverjük, majd hozzáöntjük a jeges vizet és jól formázható tésztát gyúrtunk.

A tésztából lecsípünk egy kisebb darabot és kakaóport gyúrunk bele.

A 10*14 cm-es bika szilikonforma aljára berakosgatunk a barna tésztából kisebb darabokat, majd belenyomkodjuk a formába a többi tésztát és megsütjük.

A megsült omlós tésztát a piskóta tetejére tesszük. Köré pedig a félretett krémből kis csillagokat nyomunk habzsákkal.