Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis málnás mascarponés linzertorta recept

Fehércsokis málnás mascarponés linzertorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • egy csipet só

    A krémhez:

    • 3 dl habtejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 20 dkg fehércsokoládé
    • 1 cs habfixáló

    Az összeállításhoz:

    • 3 ek málnalekvár
    • 30 dkg málna
    • 2 ek mandula

    Elkészítése

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük minimum 1 órára. (A tészta lágy és puha.) Ezt követően jól átgyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk és sodrófával a kivajazott, kilisztezett pite formába tesszük.

    A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

    A megsült tésztát málnalekvárral megkenjük. A krémhez 1 dl tejszínt felmelegítünk és megolvasztjuk benne a csokit és kihűtjük.

    A maradék 2 dl tejszínt a habfixálóval felverjük és hűtőbe tesszük.

    A mascarponét kikeverjük a kihűlt, olvasztott csokival és óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot is.

    A lekváros tésztára kenjünk egy réteget a krémből, és tegyünk rá a málnaszemekből. Végül rákenjük a krém maradék felét.

    A süti tetejét szépen feldíszítjük a megmaradt málnaszemekkel, és megszórjuk az előzőleg száraz serpenyőben megpirított mandulaforgáccsal.

    Ezután bízzuk a hűtő gondjaira és ha kellően lehűlt, szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá