Fehércsokis málnás mascarponés linzertorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy csipet só
A krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg fehércsokoládé
- 1 cs habfixáló
Az összeállításhoz:
- 3 ek málnalekvár
- 30 dkg málna
- 2 ek mandula
Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük minimum 1 órára. (A tészta lágy és puha.) Ezt követően jól átgyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk és sodrófával a kivajazott, kilisztezett pite formába tesszük.
A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A megsült tésztát málnalekvárral megkenjük. A krémhez 1 dl tejszínt felmelegítünk és megolvasztjuk benne a csokit és kihűtjük.
A maradék 2 dl tejszínt a habfixálóval felverjük és hűtőbe tesszük.
A mascarponét kikeverjük a kihűlt, olvasztott csokival és óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot is.
A lekváros tésztára kenjünk egy réteget a krémből, és tegyünk rá a málnaszemekből. Végül rákenjük a krém maradék felét.
A süti tetejét szépen feldíszítjük a megmaradt málnaszemekkel, és megszórjuk az előzőleg száraz serpenyőben megpirított mandulaforgáccsal.
Ezután bízzuk a hűtő gondjaira és ha kellően lehűlt, szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »