Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Az összeállításhoz:
Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük minimum 1 órára. (A tészta lágy és puha.) Ezt követően jól átgyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk és sodrófával a kivajazott, kilisztezett pite formába tesszük.
A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A megsült tésztát málnalekvárral megkenjük. A krémhez 1 dl tejszínt felmelegítünk és megolvasztjuk benne a csokit és kihűtjük.
A maradék 2 dl tejszínt a habfixálóval felverjük és hűtőbe tesszük.
A mascarponét kikeverjük a kihűlt, olvasztott csokival és óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot is.
A lekváros tésztára kenjünk egy réteget a krémből, és tegyünk rá a málnaszemekből. Végül rákenjük a krém maradék felét.
A süti tetejét szépen feldíszítjük a megmaradt málnaszemekkel, és megszórjuk az előzőleg száraz serpenyőben megpirított mandulaforgáccsal.
Ezután bízzuk a hűtő gondjaira és ha kellően lehűlt, szeletekre vágva tálaljuk.