Fehércsokis málnás mascarponés linzertorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 1 db tojás
  • egy csipet só

A krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 1 cs habfixáló

Az összeállításhoz:

  • 3 ek málnalekvár
  • 30 dkg málna
  • 2 ek mandula

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük minimum 1 órára. (A tészta lágy és puha.) Ezt követően jól átgyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk és sodrófával a kivajazott, kilisztezett pite formába tesszük.

A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

A megsült tésztát málnalekvárral megkenjük. A krémhez 1 dl tejszínt felmelegítünk és megolvasztjuk benne a csokit és kihűtjük.

A maradék 2 dl tejszínt a habfixálóval felverjük és hűtőbe tesszük.

A mascarponét kikeverjük a kihűlt, olvasztott csokival és óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot is.

A lekváros tésztára kenjünk egy réteget a krémből, és tegyünk rá a málnaszemekből. Végül rákenjük a krém maradék felét.

A süti tetejét szépen feldíszítjük a megmaradt málnaszemekkel, és megszórjuk az előzőleg száraz serpenyőben megpirított mandulaforgáccsal.

Ezután bízzuk a hűtő gondjaira és ha kellően lehűlt, szeletekre vágva tálaljuk.