Fahéjas csokoládétorta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 20 dkg étcsokoládé (74 %-os)
- 8 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- csipet só
- 1 tk sütőpor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk narancshéj (reszelt, szárított)
Csokoládé ganache:
- 10 dkg étcsokoládé (70 %-os)
- 1 dl habtejszín
- 1 mokkáskanál vaj
Elkészítése:
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a vajat és gőzfürdő fölött olvasszuk fel. Ezután vegyük le a gőzről, keverjük hozzá a fahéjat és a narancshéjat, majd hagyjuk kihűlni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá keverni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjunk hozzá 10 dkg porcukrot, majd keverjük kemény habbá. Ezután tegyük félre.
A tojások sárgájához adjunk hozzá 10 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük jó habosra.
Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a vajas-csokis keveréket, majd keverjük simára.
Ezután apránként adagolva, egy keverőkanállal keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
Végül szitáljuk hozzá a sóval és sütőporral összekevert lisztet, majd óvatosan forgassuk össze.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral (vagy ízlés szerint zsírozzuk és lisztezzük ki), majd egyenletesen simítsuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
A habtejszínt és a vajat tegyük egy edénybe, majd kevergetve melegítsük forráspontig.
A csokoládét tördeljük apró darabokra, majd adjuk hozzá a tűzről levett, forró tejszínhez és gyors mozdulatokkal keverjük simára.
Ezután öntsük rá a teljesen kihűlt torta tetejére, majd egyenletesen vonjuk be vele úgy, hogy kissé az oldalára is lefolyjon a csokoládé.
Az elkészült tortát tegyük be a hűtőbe, vagy hideg helyre, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen a tetején.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A tésztája jó szaftos marad, nem szárad ki sütés közben. Igazi kalóriabomba, de nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »