Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Faeper torta Picipirostól recept

Faeper torta Picipirostól
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 g porcukor
    • 2 kisebb citrom leve és reszelt héja
    • 200 g liszt
    • fél csomag sütőpor
    • csipet só
    • 100 g faeper

    Krémhez:

    • 500 ml cukrászhab
    • 2 ek citromlé
    • 200 g faeper
    • 1 csomag Zselatin Fix

    Gyors dzsemhez:

    • 200 g faeper
    • 2 ek víz
    • 2 ek cukor
    • 2 ek citromlé
    • 1 tk pektin

    Díszítéshez:

    • 100 g faeper
    • pár mentalevél

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

    A sárgáját a porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Csomómentesre dolgozzuk.

    A felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk a sárgás masszába, végül belekeverjük a megtisztított, felezett faepret is.

    A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 24 cm-es tortaformában három piskótalapot sütünk tűpróbáig. A lapokat rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

    A dzsemhez a faepret a cukorral, vízzel és citromlével egy kisebb lábasban felfőzzük, közben fakanállal félig összetörjük.

    A pektint kevés vízben elkeverjük, hozzáöntjük a dzsemhez, és további 3 percig főzzük. Hűtés után fél órára fagyasztóba tesszük.

    A krémhez a cukrászhabot keményre verjük, belekeverjük a citromlevet és az előkészített faepret, majd a Zselatin Fixet is. Fél órára hűtőbe tesszük.

    A piskótalapokat megkenjük a gyors dzsemmel, majd vastagon rájuk simítjuk a krémet. Az utolsó lap tetejére 250 ml keményre vert cukrászhabot halmozunk.

    A tortát faeperrel és mentalevéllel díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

    Tipp:


    Az eperfa termését felhasználás előtt alaposan mossuk meg, hagyjuk megszáradni, és a zöld kis szárát távolítsuk el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek