Faeper torta Picipirostól recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g porcukor
- 2 kisebb citrom leve és reszelt héja
- 200 g liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 100 g faeper
Krémhez:
- 500 ml cukrászhab
- 2 ek citromlé
- 200 g faeper
- 1 csomag Zselatin Fix
Gyors dzsemhez:
- 200 g faeper
- 2 ek víz
- 2 ek cukor
- 2 ek citromlé
- 1 tk pektin
Díszítéshez:
- 100 g faeper
- pár mentalevél
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgáját a porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Csomómentesre dolgozzuk.
A felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk a sárgás masszába, végül belekeverjük a megtisztított, felezett faepret is.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 24 cm-es tortaformában három piskótalapot sütünk tűpróbáig. A lapokat rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A dzsemhez a faepret a cukorral, vízzel és citromlével egy kisebb lábasban felfőzzük, közben fakanállal félig összetörjük.
A pektint kevés vízben elkeverjük, hozzáöntjük a dzsemhez, és további 3 percig főzzük. Hűtés után fél órára fagyasztóba tesszük.
A krémhez a cukrászhabot keményre verjük, belekeverjük a citromlevet és az előkészített faepret, majd a Zselatin Fixet is. Fél órára hűtőbe tesszük.
A piskótalapokat megkenjük a gyors dzsemmel, majd vastagon rájuk simítjuk a krémet. Az utolsó lap tetejére 250 ml keményre vert cukrászhabot halmozunk.
A tortát faeperrel és mentalevéllel díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp:
Az eperfa termését felhasználás előtt alaposan mossuk meg, hagyjuk megszáradni, és a zöld kis szárát távolítsuk el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »