Faeper torta Picipirostól recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 250 g porcukor
- 2 kisebb citrom leve és reszelt héja
- 200 g liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 100 g faeper
Krémhez:
- 500 ml cukrászhab
- 2 ek citromlé
- 200 g faeper
- 1 csomag Zselatin Fix
Gyors dzsemhez:
- 200 g faeper
- 2 ek víz
- 2 ek cukor
- 2 ek citromlé
- 1 tk pektin
Díszítéshez:
- 100 g faeper
- pár mentalevél
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgáját a porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Csomómentesre dolgozzuk.
A felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk a sárgás masszába, végül belekeverjük a megtisztított, felezett faepret is.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 24 cm-es tortaformában három piskótalapot sütünk tűpróbáig. A lapokat rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A dzsemhez a faepret a cukorral, vízzel és citromlével egy kisebb lábasban felfőzzük, közben fakanállal félig összetörjük.
A pektint kevés vízben elkeverjük, hozzáöntjük a dzsemhez, és további 3 percig főzzük. Hűtés után fél órára fagyasztóba tesszük.
A krémhez a cukrászhabot keményre verjük, belekeverjük a citromlevet és az előkészített faepret, majd a Zselatin Fixet is. Fél órára hűtőbe tesszük.
A piskótalapokat megkenjük a gyors dzsemmel, majd vastagon rájuk simítjuk a krémet. Az utolsó lap tetejére 250 ml keményre vert cukrászhabot halmozunk.
A tortát faeperrel és mentalevéllel díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp:
Az eperfa termését felhasználás előtt alaposan mossuk meg, hagyjuk megszáradni, és a zöld kis szárát távolítsuk el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









