Viktória torta recept

Piskóta:
- 22,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 22,5 dkg finomliszt
- 22,5 dkg porcukor
- 1 tk sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 4 evőkanál eper lekvár
- pici vanília aroma
- 10-15 dkg szeletelt eper
- 2 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- fél csomag habfixáló
Elkészítése:
Először elkészítjük a piskótát. Kivajazunk két 18 cm-es formát, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat alaposan kikeverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután apránként hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül hozzáreszeljük a citromhéjat. A tészta jó sűrű és sima lesz, szép sárga színnel.
A tésztát félbe vesszük, és egyenletesen elosztjuk a két formában. 25-30 perc alatt készre sütjük. A piskóta elválik a forma falától, ha kész, de érdemes tűpróbával ellenőrizni. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Az eperlekvárt és az esetleges szeletelt epreket összemelegítjük a vaníliával, majd ezt is hagyjuk kihűlni.
Amikor minden kihűlt, az egyik piskótát megkenjük az epres-lekváros keverékkel, majd ráhalmozunk egy adag habfixálóval és porcukorral felvert habtejszínt. Ráhelyezzük a második piskótát, majd a tetejét is bevonjuk tejszínnel, és felezett eprekkel díszítjük.
Jótanácsok:
- Tűpróba: A piskóta akkor kész, ha a beleszúrt tű tisztán jön ki, így biztosak lehetünk benne, hogy tökéletesen átsült.
- Lekvár hűtése: Az eperlekváros keveréket hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a piskótára kenjük, hogy ne áztassa el a tésztát.
- Díszítés: Felezett eprekkel díszítve nemcsak látványos, de még finomabb is lesz a torta.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »