Viktória torta recept

Piskóta:
- 22,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 22,5 dkg finomliszt
- 22,5 dkg porcukor
- 1 tk sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 4 evőkanál eper lekvár
- pici vanília aroma
- 10-15 dkg szeletelt eper
- 2 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- fél csomag habfixáló
Elkészítése:
Először elkészítjük a piskótát. Kivajazunk két 18 cm-es formát, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat alaposan kikeverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután apránként hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül hozzáreszeljük a citromhéjat. A tészta jó sűrű és sima lesz, szép sárga színnel.
A tésztát félbe vesszük, és egyenletesen elosztjuk a két formában. 25-30 perc alatt készre sütjük. A piskóta elválik a forma falától, ha kész, de érdemes tűpróbával ellenőrizni. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Az eperlekvárt és az esetleges szeletelt epreket összemelegítjük a vaníliával, majd ezt is hagyjuk kihűlni.
Amikor minden kihűlt, az egyik piskótát megkenjük az epres-lekváros keverékkel, majd ráhalmozunk egy adag habfixálóval és porcukorral felvert habtejszínt. Ráhelyezzük a második piskótát, majd a tetejét is bevonjuk tejszínnel, és felezett eprekkel díszítjük.
Jótanácsok:
- Tűpróba: A piskóta akkor kész, ha a beleszúrt tű tisztán jön ki, így biztosak lehetünk benne, hogy tökéletesen átsült.
- Lekvár hűtése: Az eperlekváros keveréket hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a piskótára kenjük, hogy ne áztassa el a tésztát.
- Díszítés: Felezett eprekkel díszítve nemcsak látványos, de még finomabb is lesz a torta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »