Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Viktória torta recept

Viktória torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Piskóta:

    • 22,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
    • 22,5 dkg finomliszt
    • 22,5 dkg porcukor
    • 1 tk sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelék:

    • 4 evőkanál eper lekvár
    • pici vanília aroma
    • 10-15 dkg szeletelt eper
    • 2 dl habtejszín
    • 1 ek porcukor
    • fél csomag habfixáló

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a piskótát. Kivajazunk két 18 cm-es formát, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat alaposan kikeverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután apránként hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül hozzáreszeljük a citromhéjat. A tészta jó sűrű és sima lesz, szép sárga színnel.

    A tésztát félbe vesszük, és egyenletesen elosztjuk a két formában. 25-30 perc alatt készre sütjük. A piskóta elválik a forma falától, ha kész, de érdemes tűpróbával ellenőrizni. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    Az eperlekvárt és az esetleges szeletelt epreket összemelegítjük a vaníliával, majd ezt is hagyjuk kihűlni.

    Amikor minden kihűlt, az egyik piskótát megkenjük az epres-lekváros keverékkel, majd ráhalmozunk egy adag habfixálóval és porcukorral felvert habtejszínt. Ráhelyezzük a második piskótát, majd a tetejét is bevonjuk tejszínnel, és felezett eprekkel díszítjük.

    Jótanácsok:

    1. Tűpróba: A piskóta akkor kész, ha a beleszúrt tű tisztán jön ki, így biztosak lehetünk benne, hogy tökéletesen átsült.
    2. Lekvár hűtése: Az eperlekváros keveréket hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a piskótára kenjük, hogy ne áztassa el a tésztát.
    3. Díszítés: Felezett eprekkel díszítve nemcsak látványos, de még finomabb is lesz a torta.
    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá