Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epermousse torta recept

Epermousse torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 24 cm-es, magas falú formához:
    Alap:

    • 25 dkg zabkeksz
    • 75 g vaj

    Eperpüré:

    • 350 g eper
    • 45 g cukor
    • 1 ek citromlé

    Eperzselé:

    • az eperpüréből 225 g
    • 0,5 dl víz
    • 8 g zselatin

    Töltelék:

    • 180 g eperpüré
    • 135 g tejföl
    • 300 g sajtkrém
    • 300 ml habtejszín
    • 45 g porcukor
    • 0,5 dl tej
    • 9 g zselatin

    Tetejére:

    • kisebb egész eperszemek plusz a szélére felezett eper
    • 0,5 l víz
    • 20 g zselatin
    • 1 ek citromlé
    • 100 g cukor

    Elkészítése:

    Alap:

    A kekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd a forma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.

    Püré:

    Az epret megmossuk, kicsumázzuk és kisebb darabokra vágjuk, majd a cukorral és a citromlével együtt kb 5-10 percig forraljuk, majd összeturmixoljuk és kihűtjük.

    Krémsajtos töltelék:

    A tejhez hozzáadjuk a zselatint és hagyjuk kb 5 percig, hogy a tejet a zselatin magába szívja és megduzzadjon.

    A krémsajtot, tejfölt és a cukrot alaposan összekeverjük, majd az eperpüréből hozzákeverünk 180 g-ot.

    A zselatint mikróban feloldjuk kb 30 másodperc alatt, majd az epres-krémsajtos masszához keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk az epres masszához.

    Az egészet az alapra öntjük és dermedésig hűzőbe tesszük.

    Eperzselé:

    A zselatinra ráöntjük a vizet, majd hagyjuk duzzadni 5-10 perig, majd mikróban kb 30 másodperc alatt feloldjuk és a maradék (kb 225 g) eperpüréhez keverjük.

    Ezt az egészet a megdermedt krémsajtos rétegre öntjük és dermedésig hűtőbe tesszük.

    Összeállítás:

    A zselatinhoz a víz felében elkeverjük a zselatint és kb 10 percig hagyjuk. Közben az epreket megmossuk, kicsumázzuk és néhányat félbe vágunk.

    A maradék vízhez hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, majd a felmelegített zselatint és addig melegítjük, amíg az egész homogén nem lesz. Langyosra hűtjük.

    A megdermedt eperzselé tetejére tesszük az epreket úgy, hogy a félbevágottakat tesszük a szélére vágott felükkel kifelé, majd az egész szemekkel kitesszük a tetejét.

    Amikor a zselatin már eléggé kihűlt, akkor óvatosan az eprek tetejére tesszük.

    Csak akkor szeleteljük, amikor a teteje is teljesen megdermedt.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá