Epermousse torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm-es, magas falú formához:
Alap:
- 25 dkg zabkeksz
- 75 g vaj
Eperpüré:
- 350 g eper
- 45 g cukor
- 1 ek citromlé
Eperzselé:
- az eperpüréből 225 g
- 0,5 dl víz
- 8 g zselatin
Töltelék:
- 180 g eperpüré
- 135 g tejföl
- 300 g sajtkrém
- 300 ml habtejszín
- 45 g porcukor
- 0,5 dl tej
- 9 g zselatin
Tetejére:
- kisebb egész eperszemek plusz a szélére felezett eper
- 0,5 l víz
- 20 g zselatin
- 1 ek citromlé
- 100 g cukor
Elkészítése:
Alap:
A kekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd a forma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.
Püré:
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és kisebb darabokra vágjuk, majd a cukorral és a citromlével együtt kb 5-10 percig forraljuk, majd összeturmixoljuk és kihűtjük.
Krémsajtos töltelék:
A tejhez hozzáadjuk a zselatint és hagyjuk kb 5 percig, hogy a tejet a zselatin magába szívja és megduzzadjon.
A krémsajtot, tejfölt és a cukrot alaposan összekeverjük, majd az eperpüréből hozzákeverünk 180 g-ot.
A zselatint mikróban feloldjuk kb 30 másodperc alatt, majd az epres-krémsajtos masszához keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk az epres masszához.
Az egészet az alapra öntjük és dermedésig hűzőbe tesszük.
Eperzselé:
A zselatinra ráöntjük a vizet, majd hagyjuk duzzadni 5-10 perig, majd mikróban kb 30 másodperc alatt feloldjuk és a maradék (kb 225 g) eperpüréhez keverjük.
Ezt az egészet a megdermedt krémsajtos rétegre öntjük és dermedésig hűtőbe tesszük.
Összeállítás:
A zselatinhoz a víz felében elkeverjük a zselatint és kb 10 percig hagyjuk. Közben az epreket megmossuk, kicsumázzuk és néhányat félbe vágunk.
A maradék vízhez hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, majd a felmelegített zselatint és addig melegítjük, amíg az egész homogén nem lesz. Langyosra hűtjük.
A megdermedt eperzselé tetejére tesszük az epreket úgy, hogy a félbevágottakat tesszük a szélére vágott felükkel kifelé, majd az egész szemekkel kitesszük a tetejét.
Amikor a zselatin már eléggé kihűlt, akkor óvatosan az eprek tetejére tesszük.
Csak akkor szeleteljük, amikor a teteje is teljesen megdermedt.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »