Hozzávalók egy 24 cm-es, magas falú formához:
Alap:
Eperpüré:
Eperzselé:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd a forma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és kisebb darabokra vágjuk, majd a cukorral és a citromlével együtt kb 5-10 percig forraljuk, majd összeturmixoljuk és kihűtjük.
A tejhez hozzáadjuk a zselatint és hagyjuk kb 5 percig, hogy a tejet a zselatin magába szívja és megduzzadjon.
A krémsajtot, tejfölt és a cukrot alaposan összekeverjük, majd az eperpüréből hozzákeverünk 180 g-ot.
A zselatint mikróban feloldjuk kb 30 másodperc alatt, majd az epres-krémsajtos masszához keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk az epres masszához.
Az egészet az alapra öntjük és dermedésig hűzőbe tesszük.
A zselatinra ráöntjük a vizet, majd hagyjuk duzzadni 5-10 perig, majd mikróban kb 30 másodperc alatt feloldjuk és a maradék (kb 225 g) eperpüréhez keverjük.
Ezt az egészet a megdermedt krémsajtos rétegre öntjük és dermedésig hűtőbe tesszük.
A zselatinhoz a víz felében elkeverjük a zselatint és kb 10 percig hagyjuk. Közben az epreket megmossuk, kicsumázzuk és néhányat félbe vágunk.
A maradék vízhez hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, majd a felmelegített zselatint és addig melegítjük, amíg az egész homogén nem lesz. Langyosra hűtjük.
A megdermedt eperzselé tetejére tesszük az epreket úgy, hogy a félbevágottakat tesszük a szélére vágott felükkel kifelé, majd az egész szemekkel kitesszük a tetejét.
Amikor a zselatin már eléggé kihűlt, akkor óvatosan az eprek tetejére tesszük.
Csak akkor szeleteljük, amikor a teteje is teljesen megdermedt.