Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperkrémes ombre unikornis torta recept

Eperkrémes ombre unikornis torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
    Piskótához:

    • 300 g liszt
    • 2,5 tk sütőpor
    • 1/4 tk só
    • 4 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 300 g porcukor
    • 115 g margarin
    • 250 ml tej
    • 3 ek vanília aroma
    • 3 ek olaj

    Krémhez:

    • 200 ml habtejszín
    • 200 g mascarpone
    • 200 g eperdzsem
    • 2 ek eperaroma

    Díszítés:

    • 400 ml habtejszín
    • 1-1 tubus lila és rózsaszín ételfesték
    • ehető rózsaszín csillám
    • unikornis tortadísz szett

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Két 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.

    Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton verni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig, amíg a hab duplájára nő és kifehéredik.

    Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.

    Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle, a habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.

    A tésztát két bélelt formába töltjük. Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt. 160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.

    Előfordulhat az alulról erősebben sugárzó hőtől, hogy alulról befelé púposodik a piskóta alja, ilyenkor ne essünk pánikba, csak tetejével lefelé helyezzük sütőpapírra és tegyünk rá nehezéknek egy tányért, így hagyjuk hűlni. A puklinak nyoma sem lesz!

    A habtejszínt kézi habverővel felverjük, majd közepes fokozat mellett hozzáadjuk a mascarponet, a dzsemet és az aromát. Hűtőben fél órát pihentetjük.

    A habtejszínt felverjük, majd 4 tálban elosztjuk: az egyikbe 5 csepp lila, a másikba 5 csepp rózsaszín, a harmadikba két csepp rózsaszín ételfestéket csepegtetünk, a negyediket pedig fehéren hagyjuk.

    Bevonjuk a tortát: alulra sötét rózsaszín, középre világos rózsaszín, felülre és a torta tetejére pedig fehér habot tapasztgatunk, de ügyeljünk rá, hogy kb 4 kanálnyi hab mindből kimaradjon az edényekben! Tortakártyával elsimítjuk a habot, addig egyengetve, amíg sima felületű nem lesz.

    A tortadíszt elhelyezzük a tortán, majd a maradék habokból különböző kis halmocskákat nyomunk a torta tetejére és oldalára, sörény szerű vonalban.

    A tetejét megszórjuk a csillámmal, majd hűtőben 2 órát pihentetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá