Egyszerű citromtorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
4 ek nyírfacukor vagy sima kristálycukor - 4 ek diabetikus liszt vagy finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 2 citrom reszelt héja és a leve
- 100 g olvasztott vaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az átszitált, sütőporos lisztet, majd a citrom héját és a levét, végül a margarint és jól összekeverjük.
A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a citromos masszához keverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze!
Egy 18 cm-es formát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha kihűlt porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »