Egyszerű citromtorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
4 ek nyírfacukor vagy sima kristálycukor - 4 ek diabetikus liszt vagy finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 2 citrom reszelt héja és a leve
- 100 g olvasztott vaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az átszitált, sütőporos lisztet, majd a citrom héját és a levét, végül a margarint és jól összekeverjük.
A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a citromos masszához keverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze!
Egy 18 cm-es formát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha kihűlt porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »