Egyszerű citromtorta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
4 ek nyírfacukor vagy sima kristálycukor - 4 ek diabetikus liszt vagy finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 2 citrom reszelt héja és a leve
- 100 g olvasztott vaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az átszitált, sütőporos lisztet, majd a citrom héját és a levét, végül a margarint és jól összekeverjük.
A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a citromos masszához keverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze!
Egy 18 cm-es formát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha kihűlt porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.