Egyszerű citromtorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 tojás
    4 ek nyírfacukor vagy sima kristálycukor
  • 4 ek diabetikus liszt vagy finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 citrom reszelt héja és a leve
  • 100 g olvasztott vaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk.

A sárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az átszitált, sütőporos lisztet, majd a citrom héját és a levét, végül a margarint és jól összekeverjük.

A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a citromos masszához keverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze!

Egy 18 cm-es formát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.

180 fokra melegített sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).

Ha kihűlt porcukorral és lekvárral tálaljuk.