Dobos torta díszítő cukormázzal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta lapokhoz:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Krémhez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (250g)
- 25 dkg cukor
- 4 dkg keményítő
- 1 evőkanál vanília aroma
- 30 dkg vaj
7 dkg keserű kakaópor
Karamell lapokhoz:
- 30 dkg cukor
- 1 dkg vaj
- 4 csepp ecet
A díszítő mázhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 14-15 dkg porcukor
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.Hozzákeverjük a tojások sárgáját és végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
6 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Egy nagy tepsibe sütőpapírt fektetünk és egy sütőforma segítségével tortaformát rajzolunk rá. Erre a körre simítjuk az első adag krémet és egyesével, 170 fokon, pár perc alatt készre sütjük a tortalapokat. Figyeljünk rá, mert hamar megsül és megéghet!
A krémhez a tojásokat a cukorral, a keményítővel és a vanília aromával vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve folyékonyra melegítjük. A tűzről levéve, robotgéppel addig verjük amíg szoba hőmérsékletűre nem hűl, és be nem sűrűsödik a krémünk.A vajat a kakaóporral habosra keverjük, és kis adagokban hozzáadjuk a tojásos krémünket is, majd szép, sima krémmé dolgozzuk.
Ha megsültek a lapok, egyet félreteszünk ,ez lesz majd a karamellás fedőlap. A többit megtöltjük a csokis krémmel úgy, hogy hagyunk a torta oldalára és tetejére.
A karamellhez a cukrot aranybarnára karamellizáljuk. Belekeverjük a vajat és az ecetet, majd óvatosan a 6. lapra öltjük. Pár másodpercet várunk és forró késsel szépen feldaraboljuk a lapokat.A
tojásfehérjét a porcukorral addig keverjük amíg sűrű krémet nem kapunk. Habzsákba töltjük és díszítjük vele a karamell lapokat.
Tipp:
Első dobostortám, ami egy Magyaros ételekről szóló versenyre készült.
Mindenki túl kevésnek találta ezt az adagot belőle. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »