Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diplomata krémes passio öntettel recept

Diplomata krémes passio öntettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 150 g vaj
    • 80 g cukor
    • 10 g sütőpor
    • 10 g méz
    • 240 g finomliszt

    Krém:

    • 212 g tej
    • 52 g cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 15 g keményítő
    • 15 g vaj
    • 3 g lapzselatin
    • 125 g tejszín

    Öntet:

    • 140 g passio gyümölcspüré
    • 20 g cukor
    • 8 g keményítő
    • 16 g víz

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyurjuk és két sütőpapír között kinyújtjuk 3 mm vastagságura, majd 10 cm átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk belőle.

    Sütőlemezre tesszük 180 fokon világosra sütjük 8-10 perc alatt.

    Krémhez a tejet, tojássárgát, cukrot és a keményítőt jól elkeverjük, majd felfőzzük és még melegen hozzáadjuk a vajat, a hideg vizbe áztatott és kicsavart zselatint.

    Kihűtjük a krémet, majd áttörjük és a felvert tejszínhez keverjük.

    Az öntet a gyümölcspürét, vizet, a cukrot és a keményítőt felfőzzük és kihűtjük.

    Az összeállításhoz a krémet csillagcsöves habzsájba rakjuk. Az öntetet simacsövesbe. Egy tésztakorongra krémrozsákat nyomunk és az öntettel dekoráljuk. Rárakjuk a második tésztakorongot és arra is krémrozsákat nyomunk, majd öntet teszünk rá. A tetejére fehércsoki forgácsot tehetünk.

    Tipp:

    14 db tortácska lett nekem ebből a mennyiségből.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá