Diplomata krémes passio öntettel recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 150 g vaj
- 80 g cukor
- 10 g sütőpor
- 10 g méz
- 240 g finomliszt
Krém:
- 212 g tej
- 52 g cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 15 g keményítő
- 15 g vaj
- 3 g lapzselatin
- 125 g tejszín
Öntet:
- 140 g passio gyümölcspüré
- 20 g cukor
- 8 g keményítő
- 16 g víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyurjuk és két sütőpapír között kinyújtjuk 3 mm vastagságura, majd 10 cm átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk belőle.
Sütőlemezre tesszük 180 fokon világosra sütjük 8-10 perc alatt.
Krémhez a tejet, tojássárgát, cukrot és a keményítőt jól elkeverjük, majd felfőzzük és még melegen hozzáadjuk a vajat, a hideg vizbe áztatott és kicsavart zselatint.
Kihűtjük a krémet, majd áttörjük és a felvert tejszínhez keverjük.
Az öntet a gyümölcspürét, vizet, a cukrot és a keményítőt felfőzzük és kihűtjük.
Az összeállításhoz a krémet csillagcsöves habzsájba rakjuk. Az öntetet simacsövesbe. Egy tésztakorongra krémrozsákat nyomunk és az öntettel dekoráljuk. Rárakjuk a második tésztakorongot és arra is krémrozsákat nyomunk, majd öntet teszünk rá. A tetejére fehércsoki forgácsot tehetünk.
Tipp:
14 db tortácska lett nekem ebből a mennyiségből.