Diplomata krémes passio öntettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 150 g vaj
  • 80 g cukor
  • 10 g sütőpor
  • 10 g méz
  • 240 g finomliszt

Krém:

  • 212 g tej
  • 52 g cukor
  • 2 tojássárga
  • 15 g keményítő
  • 15 g vaj
  • 3 g lapzselatin
  • 125 g tejszín

Öntet:

  • 140 g passio gyümölcspüré
  • 20 g cukor
  • 8 g keményítő
  • 16 g víz

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyurjuk és két sütőpapír között kinyújtjuk 3 mm vastagságura, majd 10 cm átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk belőle.

Sütőlemezre tesszük 180 fokon világosra sütjük 8-10 perc alatt.

Krémhez a tejet, tojássárgát, cukrot és a keményítőt jól elkeverjük, majd felfőzzük és még melegen hozzáadjuk a vajat, a hideg vizbe áztatott és kicsavart zselatint.

Kihűtjük a krémet, majd áttörjük és a felvert tejszínhez keverjük.

Az öntet a gyümölcspürét, vizet, a cukrot és a keményítőt felfőzzük és kihűtjük.

Az összeállításhoz a krémet csillagcsöves habzsájba rakjuk. Az öntetet simacsövesbe. Egy tésztakorongra krémrozsákat nyomunk és az öntettel dekoráljuk. Rárakjuk a második tésztakorongot és arra is krémrozsákat nyomunk, majd öntet teszünk rá. A tetejére fehércsoki forgácsot tehetünk.

Tipp:

14 db tortácska lett nekem ebből a mennyiségből.