Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diplomata krémes recept

Diplomata krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag bolti leveles tészta

    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál (gluténmentes) liszt
    • 1 evőkanál kukoricakeményítő
    • 1 kiskanál sütőpor
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 5 dl habtejszín
    • 5 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 evőkanál cukor
    • 1 citrom reszelt héja és leve

    Elkészítése:

    A tésztát liszttel szórt lapon elfelezzük és kinyújtjuk. Külön-külön 190 fokon megsütjük kb 10-12 perc alatt.

    A piskóta száraz hozzávalóit elkeverjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell szétválasztani). Apránként adagoljuk a tojásos masszába a lisztes keveréket. Kézi habverővel óvatosan, lazán beleforgatjuk.

    Egy 30*38 cm-es sütőpapírral fedett tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel, 13-15 percig sütjük. Rácson hűtjük, majd keresztben elvágjuk.

    A jól behűtött tejszínt felverjük, majd hűtőbe tesszük felhasználásig. Cukor nem kell hozzá, elég ami benne van.

    A pudingokat cukorral és a tejjel sűrűre főzzük a szokásos módon. A citrom reszelt héját és levét a langyosra hűlt krémmel kihabosítjuk. Ezután a habot kanalanként, kézi habverővel beledolgozzuk a kihűlt pudingba.

    Egy 30*35 cm-es tálcára tesszük az egyik kisült leveles tésztalapot. Erre a krém harmadát simítjuk, majd a kakaós piskóta felét tesszük. Újra krémet simítunk és a piskóta másik felét tesszük. Az utolsó réteg krémet rásimítjuk, leveles tésztával lezárjuk.

    Pár órára hűtőbe tesszük. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk, majd tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Gluténmentesen készítettem, de búzalisztből is készíthetjük ezekkel az arányokkal. Kevesebb cukrot tettem bele, ha édesebben szereti valaki, tegyen hozzá többet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá