Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Elkészítése:
A tésztát liszttel szórt lapon elfelezzük és kinyújtjuk. Külön-külön 190 fokon megsütjük kb 10-12 perc alatt.
A piskóta száraz hozzávalóit elkeverjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell szétválasztani). Apránként adagoljuk a tojásos masszába a lisztes keveréket. Kézi habverővel óvatosan, lazán beleforgatjuk.
Egy 30*38 cm-es sütőpapírral fedett tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel, 13-15 percig sütjük. Rácson hűtjük, majd keresztben elvágjuk.
A jól behűtött tejszínt felverjük, majd hűtőbe tesszük felhasználásig. Cukor nem kell hozzá, elég ami benne van.
A pudingokat cukorral és a tejjel sűrűre főzzük a szokásos módon. A citrom reszelt héját és levét a langyosra hűlt krémmel kihabosítjuk. Ezután a habot kanalanként, kézi habverővel beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
Egy 30*35 cm-es tálcára tesszük az egyik kisült leveles tésztalapot. Erre a krém harmadát simítjuk, majd a kakaós piskóta felét tesszük. Újra krémet simítunk és a piskóta másik felét tesszük. Az utolsó réteg krémet rásimítjuk, leveles tésztával lezárjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk, majd tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Gluténmentesen készítettem, de búzalisztből is készíthetjük ezekkel az arányokkal. Kevesebb cukrot tettem bele, ha édesebben szereti valaki, tegyen hozzá többet.