Diplomata krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csomag bolti leveles tészta

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 5 evőkanál (gluténmentes) liszt
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 5 dl habtejszín
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítése:

A tésztát liszttel szórt lapon elfelezzük és kinyújtjuk. Külön-külön 190 fokon megsütjük kb 10-12 perc alatt.

A piskóta száraz hozzávalóit elkeverjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell szétválasztani). Apránként adagoljuk a tojásos masszába a lisztes keveréket. Kézi habverővel óvatosan, lazán beleforgatjuk.

Egy 30*38 cm-es sütőpapírral fedett tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel, 13-15 percig sütjük. Rácson hűtjük, majd keresztben elvágjuk.

A jól behűtött tejszínt felverjük, majd hűtőbe tesszük felhasználásig. Cukor nem kell hozzá, elég ami benne van.

A pudingokat cukorral és a tejjel sűrűre főzzük a szokásos módon. A citrom reszelt héját és levét a langyosra hűlt krémmel kihabosítjuk. Ezután a habot kanalanként, kézi habverővel beledolgozzuk a kihűlt pudingba.

Egy 30*35 cm-es tálcára tesszük az egyik kisült leveles tésztalapot. Erre a krém harmadát simítjuk, majd a kakaós piskóta felét tesszük. Újra krémet simítunk és a piskóta másik felét tesszük. Az utolsó réteg krémet rásimítjuk, leveles tésztával lezárjuk.

Pár órára hűtőbe tesszük. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk, majd tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Gluténmentesen készítettem, de búzalisztből is készíthetjük ezekkel az arányokkal. Kevesebb cukrot tettem bele, ha édesebben szereti valaki, tegyen hozzá többet.