Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-vaníliakrémes körtetorta recept

Diós-vaníliakrémes körtetorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Diós piskótához:

    • 6 dkg porcukor
    • 5 dkg liszt
    • 2,5 dkg darált dió
    • 1 kk sütőpor
    • 2,5 dkg apróra vágott dió
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 ek forró víz

    Első vaníliás réteghez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 12,5 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
    • 1 dl habtejszín

    Körtés részhez:

    • 4 db nagyobb körte
    • 2 ek kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1/2 citrom leve
    • 1 dl édes fehérbor (vagy víz)
    • 20 gramm porzselatin

    Második vaníliás réteg hozzávalói:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 12,5 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
    • 1 dl habtejszín

    Csokoládé ganachehoz:

    • 12,5 dkg étcsokoládé (70 %-os)
    • 2 dk vaj
    • 1 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojásokat, robotgéppel keverjük habosra, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a forró vizet és keverjük még 1-2 percig.

    A lisztet keverjük össze a sütőporral és a darált dióval, majd adjuk hozzá a cukros-tojáshabhoz, és egy keverőkanállal óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük össze a masszát. Keverés közben adjuk hozzá az apróra vágott diót és úgy keverjük tovább.

    Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 15 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. A vaníliás pudingport keverjük a tejjel csomómentesre, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki, majd adjuk hozzá a mascarponekrémhe és keverjük simára.

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután adjuk hozzá a krémhez és keverjük alaposan össze.

    A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd szintén keverjük hozzá a krémhez.

    A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, helyezzük vissza a teljesen kihűlt diós piskótát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a vaníliakrémet.

    Ezután tegyük be a hűtőbe 1-2 órára hogy a krém teljesen megdermedjen.

    A körtét pucoljuk meg, távolítsuk el a magházat, ízlés szerint daraboljuk fel, majd facsarjuk rá a citromlevet. Ezután öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahajat, majd főzzük pár percig, arra figyelve, hogy a körte nehogy teljesen szétfőjön.

    Ezután a zselatint keverjük simára pár evőkanál forró lével, majd csorgassuk a körtére és óvatosan kevergetve addig főzzük, míg kissé besűrűsödik.

    Ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd vegyük ki a tortaformát a hűtőből, óvatosan öntsük a megdermedt vaníliakrémre, és tegyük vissza a hűtőbe pár órára hogy teljesen megdermedjen.

    Második vaníliás réteg: A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.

    A vaníliás pudingport keverjük a tejjel csomómentesre, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki, majd adjuk hozzá a mascarponekrémhez és keverjük simára.

    A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután adjuk hozzá a krémhez és keverjük alaposan össze. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd szintén keverjük hozzá a krémhez.

    Ezután vegyük ki a tortaformát a hűtőből és óvatosan öntsük a megdermedt körtére a vaníliakrémet, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára hogy teljesen megdermedjen.

    A Hulalához adjuk hozzá a vajat, majd melegítsük forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, majd addig keverjük, hogy a csokoládé teljesen felolvadjon és éppen csak langyos legyen.

    Vegyük ki a tortaformát a hűtőből, majd helyezzük a megdermedt tortát egy tortatálra, ízlés szerint csorgassuk rá a csokoládé ganachet és hagyjuk teljesen megdermedni.

    Tipp:

    Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, tegyük süteményes tányérra, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá