Diós-vaníliakrémes körtetorta

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Diós piskótához:

  • 6 dkg porcukor
  • 5 dkg liszt
  • 2,5 dkg darált dió
  • 1 kk sütőpor
  • 2,5 dkg apróra vágott dió
  • 2 tojás (nagy)
  • 1 ek forró víz

Első vaníliás réteghez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
  • 1 dl habtejszín

Körtés részhez:

  • 4 db nagyobb körte
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 dl édes fehérbor (vagy víz)
  • 20 gramm porzselatin

Második vaníliás réteg hozzávalói:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
  • 1 dl habtejszín

Csokoládé ganachehoz:

  • 12,5 dkg étcsokoládé (70 %-os)
  • 2 dk vaj
  • 1 dl habtejszín