Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Diós piskótához:
- 6 dkg porcukor
- 5 dkg liszt
- 2,5 dkg darált dió
- 1 kk sütőpor
- 2,5 dkg apróra vágott dió
- 2 tojás (nagy)
- 1 ek forró víz
Első vaníliás réteghez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 12,5 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
- 1 dl habtejszín
Körtés részhez:
- 4 db nagyobb körte
- 2 ek kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1/2 citrom leve
- 1 dl édes fehérbor (vagy víz)
- 20 gramm porzselatin
Második vaníliás réteg hozzávalói:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 12,5 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
- 1 dl habtejszín
Csokoládé ganachehoz:
- 12,5 dkg étcsokoládé (70 %-os)
- 2 dk vaj
- 1 dl habtejszín