Diós torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24*36 cm-es tepsihez:
Piskotához:
- 20 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek víz
- 28 csapott ek cukor
- 2 citrom héja
- 2 cs sütőpor
- 28 ek finomliszt
Krémhez:
- 50 dkg vaj
- 75 dkg mascarpone
- 75 dkg porcukor
- 90 dkg darált dió
- 1 evőkanál rumaroma
Továbbá:
- kóla
- 20 dkg darált dió
- felezett dió
Elkészítése:
Piskóta:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem. Hozzáadom a tojássárgákat, vizet és a reszelt citromhéjat, legvégül beleforgatom a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsit kivajazom és kilisztezem. Az elkészített piskótából vagy 4 lapot sütök külön, vagy két részletben sütöm meg a lapokat és összeállítás előtt vágom majd 2-2 lapra a piskótákat.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütöm a piskótákat (ha külön sütünk 4 lapot, akkor a sütési idő laponként rövidülni fog!). Tűpróbát végezzünk, majd rácson hűtsük ki a lapokat.
Krém:
A vajat, a porcukorral, rumaromával és a mascarponéval robotgéppel magas fokozaton kb 8 percig habosítom, majd beleforgatom a diót is. Együtt addig habosítom, amíg egy nagyon könnyű, fehéres diókrémet kapok.
Összeállítás:
Egy kanál segítségével kólával locsolom meg a lapokat, majd megkenem ujjnyi vastagon a krémmel és egymásra rétegezem a lapokat. Annyi krémet hagyok, hogy kívülről is körbe tudjam kenni, majd darált dióval megszórom és felezett dióval díszítem.