Csokoládés eclair torta recept
Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Tészta:
- 1 dl tej
- 50 ml víz
- 1 ek cukor
- 1/2 kk só
- 6 dkg vaj
- 6,5 dkg finomliszt
- 3 dkg kakaópor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 3 dl tej
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 5 dkg étcsokoládé
- 12 dkg lágy vaj vagy margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. 2 db 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk.
A tejet a vízzel, cukorral, sóval és a vajjal felforraljuk, majd hozzászórjuk a kakaós lisztet és addig főzzük, amíg a tészta elválik az edény falától.
Ezután áttesszük egy keverőtálba és egy kézi mixerrel egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
A masszát a formákba simítjuk és kb 25 perc alatt megsütjük. Ha nincs két egyforma formánk, akkor külün-külön kell megsütni.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd hozzákeverjük a csokoládét és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a pudingot.
4. Az egyik tésztalapot visszahelyezzük a formába, elkenjük rajta a krémet és befedjük a másik lappal. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni, majd porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.