Csokoládés, autós torta recept

Hozzávalók:
25 cm-es tortaformához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál víz
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál kakaópor
- 12 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
12 cm-es tortaformához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál cukor
- 3 evőkanál víz
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 8 dl habtejszín
- 300 g tejcsokoládé
- 3 csomag habfixáló
Tetejére:
- 200 g táblás csokoládé
- különböző édességek
- 2 játék autó
Elkészítése:
A piskótákhoz a tojássárgákkal kikeverjük a többi hozzávalót, majd hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérje habot.
A két piskótát egyenként megsütjük vajazott, lisztezett formákban 180 fokon kb 30 perc alatt, majd ha kihűltek, akkor mindkettőt 2-2 lapra vágjuk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót. A csokoládét gőz felett elolvasztjuk és a felvert habhoz adjuk.
A piskótákat megtöltjük a csokikrémmel és a külsejét bevonjuk a csokoládéval.
Tetejét a különböző csokikkal díszítjük és az autókkal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »